ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκίνησαν στο Λιμένα οι εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου ξεκίνησε εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού Λιμένα με εκσκαφές έως και 3,5 μέτρα βάθος. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Μανίτσας διευκρίνισε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε η εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στο λιμάνι του Λιμένα, το κεντρικό λιμάνι της Θάσου, για το μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο με τη μεγάλη κακοκαιρία που έγινε. Είναι ένα έργο που γίνεται από το υπουργείο Υποδομών, είναι 380 χιλιάδες ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από το προαναφερθέν υπουργείο. Την επίβλεψη έχει η ΕΥΔΕ Έβρου, ο κ. Γιώργος Τσεσμελής που είναι ο διευθυντής. Θα κάνουμε μια εκσκαφή περίπου στα 3,5 μέτρα βάθος. Θα σκαφτεί όλη η ζημιά για να γίνει η αποκατάσταση και ο χρόνος διάρκειας του έργο είναι περίπου στους 2 μήνες. Μπορεί να πάμε και στον έναν, ανάλογο με τον καιρό και το σκάψιμο».

Πρόσθεσε ότι «αυτό το έργο το ξεκινήσαμε τις επόμενες δύο μέρες μετά την καταστροφή που σημειώθηκε από τις καταιγίδες του Νοεμβρίου. Ήρθε συνεργείο από το υπουργείο αλλά υπάρχει και η γραφειοκρατία, που είναι μεγάλη πληγή για μας. Το παλέψαμε συλλογικά κι ο δήμαρχος και εγώ κι όλο το συμβούλιο. Προσπεράσαμε τη γραφειοκρατία, επιμείναμε πάρα πολύ για να γίνει και το πετύχαμε».

ΕΡΓΑ

Τέλος είπε ότι «το μεγαλύτερο έργο είναι αυτό που ξεκίνησε τώρα. Από ‘δω και πέρα έχουμε ένα μικρό έργο γύρω στις 75 χιλιάδες ευρώ, είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν το Νοέμβριο στη χερσαία ζώνη, μέσα στο λιμάνι. Είναι κάποια μπετά που έφυγαν, κάποια τοιχία που πρέπει να αποκατασταθούν, κάποια πλακόστρωτα κ.α. που θα γίνουν μέσα στο λιμάνι. Όλα τα άλλα έχουν συντηρηθεί, βαψίματα κλπ. Είμαστε σχεδόν στο 80-90%. Δεν έχουμε εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Λιμένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *