ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκίνησαν  και πάλι οι εργασίες της ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας Καβάλας

Επαναλαμβάνονται οι εργασίες της ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας Καβάλας καθώς ο εργολάβος πληρώθηκε κάποια εκκρεμή τιμολόγια και πλέον σε λίγους μήνες το έργο θα ολοκληρωθεί. Ο Διευθυντής της κ. Χαράλαμπος Μαντάς εξήγησε ότι οι εργασίες πλέον εκτελούνται κανονικά και εξέφρασε την πίστη ότι έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαντάς ανέφερε πως «από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν τα έργα, έχουν γίνει κάποιες μικρές παρεμβάσεις ήδη και αναμένουμε να μπούμε πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε επιτέλους. Περίπου 5%-10% υπολείπεται, έχουν να μπουν κάποια πλακίδια στην αίθουσα δημοπράτησης για να διαμορφωθεί ο χώρος ανάλογα, κάποια κουφώματα που έχουν ήδη μπει, ήταν το πρώτο κομμάτι που ξεκίνησε το έργο με γραφεία που είχαν μείνει χωρίς κουφώματα, κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες, κάποιες σήτες, κάποιες μικροπαρεμβάσεις, σε γενικές γραμμές το υπόλοιπο του έργου είναι εργασίες που δεν είναι τόσο βαριές. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα είναι για 31/12, ήταν και μια δέσμευση του υπουργού που είχε έρθει εδώ ότι πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου οπωσδήποτε να τελειώσει το έργο. Βέβαια εγώ το βλέπω σε μια πιο ρεαλιστική βάση και θεωρώ ότι για να μπορούμε να είμαστε εντάξει και να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο θα πρέπει ίσως να πάμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου, μέχρι εκεί θεωρώ ότι είναι η ημερομηνία που θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο. Οι παγομηχανές έχουν ήδη τοποθετηθεί. Είχαν τοποθετηθεί πριν τη διακοπή των εργασιών. Λειτουργούν αυτή τη στιγμή, είναι δύο οι παγομηχανές που τοποθετηθήκανε, βέβαια η μία αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά, η δεύτερη έχει ένα μικρό θεματάκι αλλά θα λυθεί τώρα που ξαναξεκινούν οι εργασίες οπότε με την ολοκλήρωση των εργασιών θα τακτοποιηθεί και το θέμα αυτό».

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

Για το θέμα της πληρωμής του εργολάβου σημείωσε ότι έχει διευθετηθεί, συμπληρώνοντας πως «απ΄ όσο γνωρίζω κι εγώ κάποιοι λογαριασμοί που εκκρεμούσαν τακτοποιήθηκαν, εκταμιεύτηκαν κάποια λεφτά, οπότε αφού έχει ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι που ήταν σε εκκρεμότητα, πιστεύω ότι από κει και πέρα δεν υπάρχει κάποιο άλλο εμπόδιο για να ολοκληρωθούν τα έργα. Περίπου 2.200.000 ευρώ θα είναι το συνολικό κόστος για όλο το έργο και επιτέλους θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το δούμε ολοκληρωμένο. Γιατί είναι ζωτικής σημασίας, θα βοηθήσει στην ομαλότερη λειτουργία της Ιχθυόσκαλας. Η Ιχθυόσκαλα Καβάλας είναι μια Ιχθυόσκαλα ιδιαίτερα δυναμική, είναι μεταξύ των πρώτων σε όλη την Ελλάδα, οπότε τέτοιου είδους εκκρεμότητες μας δυσκολεύουν κι εμάς για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε έτσι όπως πρέπει. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα μπορούμε να είμαστε στο 100% της απόδοσης που πρέπει να έχουμε ως Ιχθυόσκαλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *