Ξανά από την αρχή η διαδικασία για την παραγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε επαγγελματίες της Καβάλας

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος  για χρήση κοινοχρήστων χώρων από το Δήμο Καβάλας το 2015, και παραγράφηκαν μετά από τις εντάσεις τους, επανέρχονται καθώς η Αποκεντρωμένη απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως αναρμόδιο. Ο αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης εξήγησε πως η διαδικασία θα επαναληφθεί με διαφορετικό τρόπο διαβεβαιώνοντας ότι δεν συντρέχει καμία ανησυχία για όσους δικαιώθηκαν με την απόφαση του Δ.Σ.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Καλανταρίδης ξεκαθάρισε πως «αυτό που θα πρέπει να πούμε για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα είναι ότι δεν πρόκειται για καινούρια πρόστιμα. Είναι τα πρόστιμα τα οποία είχαν επιβληθεί το 2015, είχε υπάρξει η σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχαν δικαιωθεί οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες λόγω του ότι είχαν δείξει ενδιαφέρον να πληρώσουν το τέλος των κοινοχρήστων χώρων, αλλά λόγω διαφόρων καθυστερήσεων δεν είχε γίνει εφικτό. Αναγνώρισε ο δήμος αυτό το έλλειμμα από την πλευρά του και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είχαν διαγραφεί τα πρόστιμα στους περισσότερους και μόνο 16 ήταν αυτοί στους οποίους τελικά επιβλήθηκαν τα πρόστιμα λόγω του ότι δεν είχαν προσέλθει στις υπηρεσίες του δήμου για να εκδώσουν την άδεια. Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου προσεβλήθη από κάποιους από αυτούς που δεν δικαιώθηκαν στην Αποκεντρωμένη. Η Αποκεντρωμένη αφού απέρριψε ουσιαστικά τις προσφυγές ως απαράδεκτες, θεωρώντας ότι καλώς επιβλήθηκε το πρόστιμο, παρά ταύτα ενημέρωσε το δήμο ότι δεν χρειαζόταν απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν δηλαδή εκ του περισσού αυτή η διαδικασία που έγινε κι ότι θα αρκούσε μια απλή απόφαση της δημάρχου για την επιβολή του προστίμου».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Καλανταρίδης «οπότε ουσιαστικά πήραμε πίσω όλη τη διαδικασία και ξεκίνησε τώρα από την αρχή με απόφαση της δημάρχου πλέον, στάλθηκαν τα ειδοποιητήρια ξανά σε όλους, γίνεται όλη η διαδικασία δηλαδή ξανά από την αρχή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης. Και τώρα με τα ειδοποιητήρια τα οποία έχουν παραλάβει οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναγράφεται πάνω στα ειδοποιητήρια έχουν το δικαίωμα εντός εξήντα ημερών να προσφύγουν στα δικαστήρια μέσω της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του δήμου. Η οποία επιτροπή αφού δει τις περιπτώσεις μία μία και στηριζόμενη στη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, ουσιαστικά θα κάνει δεκτές τις αντιρρήσεις, τις προσφυγές όλων αυτών οι οποίες είχαν γίνει δεκτές και την πρώτη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα σε αυτούς θα επιβληθεί μόνο το τέλος του 2015 το οποίο έτσι κι αλλιώς όφειλαν να δώσουν κι όχι το πρόστιμο, ενώ για τους υπόλοιπους 16 οι οποίοι δεν είχαν δικαιωθεί και την προηγούμενη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο, λογικά θα απορριφθεί η διαδικασία του να τα βρουν με το δήμο πριν πάνε στα δικαστήρια. Αφού απορριφθεί λοιπόν αυτή η συμφωνία από την επιτροπή, αυτοί αν θέλουν παρά ταύτα να διεκδικήσουν το δίκαιο κατά την άποψή τους, το ότι δεν πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο, αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν τις διαδικασίες στα δικαστήρια. Άρα δεν έχουμε κάτι καινούριο, ουσιαστικά κάνουμε τη διαδικασία με μια διαφορετική πορεία, με διαφορετικά βήματα. Έχουμε ουσιαστικά μια διαδικασία την οποία την είχαμε κάνει, εκεί προέκυψε κάποιο πρόβλημα με την Αποκεντρωμένη και ουσιαστικά τώρα θα αφιερώσουμε ξανά χρόνο και σκέψη για να κάνουμε ξανά όλη αυτή τη διαδικασία από την αρχή και να ευοδωθεί σε κάποιους μήνες. Θα γίνει ουσιαστικά χρήση της ίδιας γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας από την επιτροπή, έτσι ώστε να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση