Κύριο άρθροΠολιτική

Νομικός σύμβουλος θα αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι επιβολής ποινής σε δύο εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για διακίνηση εγγράφων

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Το θέμα των δύο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί κάποια ποινή για διακίνηση εγγράφων της επιχείρησης στον Εισαγγελέα απασχόλησε τη διοίκηση της επιχείρησης στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Τσοχαταρίδης έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι κατά την προσωπική του άποψη δεν συντρέχουν λόγοι για την επιβολή ποινής στους δύο εργαζόμενους. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η τελευταία συνεδρίαση ήταν σε εορταστικό κλίμα, σε πανηγυρικό μπορώ να πω. Κόψαμε την πίτα μας όλοι μαζί στο Δ.Σ. και για το συγκεκριμένο θέμα έφερε πρόταση η διοίκηση να πάρει μια γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο για το τι είναι εμπιστευτικό έγγραφο, ποιο είναι απόρρητο, πώς γίνεται η διακίνηση αυτών των εγγράφων μέσα στη ΔΕΥΑΚ, ώστε με τη γνωμοδότηση αυτή να προχωρήσουμε σε μια λήψη απόφασης».

ΕΙΚΟΝΑ

Ερωτηθείς ο κ. Τσοχαταρίδης αν έχει εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει, σημείωσε πως «θέμα για να επιβληθεί ποινή κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται. Θα φανεί όμως από τη γνωμοδότηση κατά πόσο προξένησε αυτή η διακίνηση και πού κατατέθηκε το έγγραφο μια βλάβη στην επιχείρηση,  εάν προξένησε αυτή η διακίνηση βλάβη. Δεν προξένησε βλάβη εδώ πέρα για να υφίσταται θέμα τιμωρίας κατά τη γνώμη μου. Για αυτά όμως παίζει ρόλο η γνωμοδότηση που θα υπάρξει».

ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Εκτίμησε δε πως «της ΔΕΥΑΚ δεν της αξίζει αυτή η εσωστρέφεια. Πρέπει να κοιτάξει μπροστά της και κοιτάζει μπροστά της αυτή τη στιγμή. Βρίσκονται σε εξέλιξη κάποια έργα τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, είχαν συμβατοποιηθεί από τη διοίκηση τη δική μας ακόμα, βρίσκονται προς το τέλος τους. Πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα και να λειτουργήσουν, να παραδοθούν προς χρήση στον Καβαλιώτικο λαό. Αξιολογήθηκε σε καλή θέση και μάλλον θα εγκριθεί ένα πρόγραμμα τηλεελέγχου, τηλεεποπτείας των δικτύων της ΔΕΥΑΚ. Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να κοιτάζει η επιχείρηση για να πάει μπροστά και όχι αυτή η εσωστρέφεια η οποία δημιουργεί ένα κλίμα νοσηρό για την όλη κατάσταση. Πρέπει να τα ξεπεράσουμε αυτά και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους, για να φύγουμε από αυτή τη στασιμότητα που υπάρχει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *