«Να δοθούν νέες ωθήσεις στην κτηνοτροφία για να υπάρξει μέλλον» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου  Νίκος Δημόπουλος

Οι κτηνοτρόφοι και της Καβάλας διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έγιναν  δεκτοί μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να εκθέσουν τα προβλήματα τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Δημόπουλος επεσήμανε ότι επίκειται τελικά μία συνάντηση στο υπουργείο, την οποία περιμένουν με αγωνία.

Ο κ. Δημόπουλος  τόνισε αρχικά ότι «Είναι γεγονός πως είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και μετά την ανακοίνωση που βγάλαμε για τον κ. Αποστόλου ο οποίος μάλλον δεν ήθελε να μας συναντήσει, εμείς βγάλαμε μια καινούρια ανακοίνωση και δεχθήκαμε πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του κ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  και δη ο κ. Αντώνογλου.

Εμείς όντως ετοιμάσαμε και στείλαμε κάποια θέματα που θα θέλαμε να γνωρίζει ο κ. υπουργός και κάποια από αυτά είναι γνωστά σε όλους όπως για παράδειγμα η ελληνική φέτα».

ΠΕΡΙ ΦΕΤΑΣ

Αναφορικά με την φέτα εξήγησε ότι  «Είναι αυτή η συμφωνία με τον Καναδά, είναι οι ζωονόσοι, οι ενισχύσεις κλπ. Και μιλάμε για την φέτα γιατί προωθείται γενικά μια συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά όπως και με την Αφρική, μια συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με αυτή υφιστάμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να διαθέτουν εφόσον παράγουν φέτα και αυτές που θα δημιουργηθούν και αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο φέτα που υποτίθεται ότι θα παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό.

Γιατί όταν βλέπεις την λέξη φέτα με μεγάλα γράμματα και δίπλα μια άλλη με μικρά, τότε μοιραία δεν καταλαβαίνεις και αυτό τελικά είναι μια μορφή απάτης προς τον καταναλωτή.  Έτσι θέλεις να κάνεις τον καταναλωτή να πιστέψει ότι τελικά παίρνει φέτα από την Ελλάδα.

Απλά αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό για εμάς γιατί στην ουσία η φέτα είναι αυτή που κρατά υψηλά την τιμή στο πρόβειο και στο κατσικίσιο γάλα σχετικά με τις άλλες τιμές.

Γιατί η φέτα φτιάχνεται από 30% κατσικίσιο και 70% πρόβειο γάλα και θα έχουμε έξω φέτα με κάθε τι αφού δεν θα έχεις υποχρέωση συγκεκριμένη. Το πρόβειο είναι πιο ακριβό και αυτό παράγεται μόνο στην Ελλάδα.

Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη αλλά μιλάμε για ένα προϊόν προέλευσης το οποίο δεν μπορεί να το διαθέτει  ο καθείς.  Για αυτό και εμείς πρέπει να παλέψουμε αλλά και παράλληλα να προωθήσουμε την κτηνοτροφία μας, να την οργανώσουμε ώστε να παράξουμε περισσότερο και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και στις αγορές.  Αυτό όμως δεν γίνεται ακόμη τουλάχιστον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.