Κύριο άρθροΠολιτική

Να αξιοποιηθεί τουριστικά η αλάνα της Ηρακλείτσας προς όφελος της περιοχής κι όχι να πουληθεί σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα, δηλώνει η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Κάθετα αντίθετη είναι η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου στην εκποίηση της Αλάνας της Ηρακλείτσας με βάση την τιμή πώλησης με το μεγαλύτερο οικονομικό αντίτιμο. Η βουλευτής σε δηλώσεις της ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να εκτιμήσει την πραγματική αξία της περιοχής από αναπτυξιακής απόψεως. Σημείωσε δε πως θα σταθεί στο πλευρό του Δήμου Παγγαίου που υποστηρίζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα τα ακίνητα που βρίσκονται στην Αλάνα της Ηρακλείτσας. Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε επί εποχής κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ. Τα παραθαλάσσια ακίνητα που βρίσκονται στην Αλάνα της Ηρακλείτσας 150 χιλιάδων τμ, μια τεράστια παραθαλάσσια έκταση μεγάλης τουριστικής αξίας που θα πρέπει να αξιοποιηθεί αλλά τουριστικά. Εμείς είμαστε αντίθετοι στο να είναι μοναδικό κριτήριο της απόκτησης κυριότητας η υψηλότερη τιμή. Θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να εκτιμήσει και τη δράση που θα γίνε εκεί, το έργο που θα υλοποιηθεί κι αυτό θα πρέπει αν είναι προς όφελος της κοινωνίας και της τουριστικής ανάδειξης της περιοχής. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι να το δώσει σε όποιον προσφέρει την υψηλότερη τιμή. Σ’ αυτό είμαστε αντίθετοι, σ’ αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας και κοινοβουλευτικά και θα σταθούμε στο πλευρό του δήμου Παγγαίου, ο οποίος με επιστολή του προς εμένα ζήτησε να προσπαθήσω όπως μπορώ να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η αλάνα».

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «το να χτιστούν κι άλλες μεζονέτες ή πολυκατοικίες δεν θα προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Αντιθέτως. Επομένως θα πρέπει να μπουν αυστηρές προϋποθέσεις, αυστηροί όροι και να υλοποιηθεί μία τουριστική επένδυση μεγάλου ύψους και μεγάλης αξίας για την περιοχή που θα αναδείξει όλη την περιοχή. Συμφωνούμε στην εκποίηση αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Και όχι με βάση την υψηλότερη τιμή προσφοράς. Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ξεπουλήσει την αλάνα της Ηρακλείτσας.

Τις επόμενες μέρες θα έχω μια συνάντηση με τον δήμαρχο Παγγαίου για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε και τι ενέργειες θα γίνουν κοινοβουλευτικά. Και θα υπάρξουν νεότερα τις επόμενες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *