Να ανοίξει εκ νέου ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας ζητούν από την κυβέρνηση τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξει εκ νέου ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα είναι απαραίτητο να ανοίξει η Νυμφαία καθώς μεγάλος όγκος Ρουμάνων τουριστών διακινούνται μέσω αυτού.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι «μπορεί να δείχνουμε σαν, εμείς τα Επιμελητήρια, να μην νοιαζόμαστε για το θέμα της υγείας και ότι θέλουμε να ανοίξουν τα σύνορα. Αλλά για να μην παρεξηγηθούμε. Το υπέρμαχο αγαθό για μας είναι η υγεία. Η προστασία του καθενός, επιχειρήσεων, υπαλλήλων, πελατών, είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό που μας κάνει να αντιδρούμε είναι ότι αφού είπαμε να ξεκινήσει και πάλι η οικονομία, στις 4 Μαΐου, στις 11 Μαΐου, στη 1 Ιουνίου, στις 15 Ιουνίου και λέμε ότι ξεκινάνε κι ο τουρισμός,  τα αεροδρόμια, οι πύλες εισόδου κι αφού ανοίγουν και οι επιχειρήσεις με πόνο καρδιάς –δώσαμε κι εμείς μάχη για να ανοίξουν- όμως όταν η κυβέρνηση παροτρύνει, εμείς τα Επιμελητήρια βάζουμε πλάτη για να ανοίξουν σιγά- σιγά, κι έρχονται μετά με μία απόφαση να κλείσουν την  πύλη εισόδου της Νυμφαίας, χωρίς ακόμη να ξέρουμε το λόγο.  Το πρώτο ερώτημα είναι ότι περνάει από τη Νυμφαία ο Ρουμάνος και θα μεταφέρει τον κορωνοϊό και τον στέλνουμε στον Προμαχώνα και του λέμε ότι δεν υπάρχει θέμα; Ούτε υπάρχει θέμα όταν έρχεται κάποιος με αεροπλάνο; Άρα το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μια σωστή δομή στην πύλη της Νυμφαίας. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να στήσουμε τη δομή με κάθε δυνατό τρόπο και να δώσουμε το στίγμα ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες, στο νοσοκομείο, στις υγειονομικές υπηρεσίες. Βγήκαν πρωτόκολλα, δόθηκαν οδηγίες. Ξαφνικά γιατί το αμφισβητούμε αυτό; Ξέραμε ότι με το άνοιγμα των συνόρων παίρνουμε ρίσκο και θα δούμε εισερχόμενα περιστατικά. Αλλά γι’ αυτό βγήκαν οι οδηγίες και ανέλαβαν οι υγειονομικές υπηρεσίες να μας προστατεύσουν όλους.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν μπορούμε να στέλνουμε τον κόσμο στον Προμαχώνα, με 25 χιλιόμετρα ουρά, συνωστισμό και με μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Δεν είναι λύση να κλείσουμε μια σημαντική πύλη για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Δεν είμαστε οι κακοί που εκπροσωπούμε την επιχειρηματικότητα και δεν δίνουμε σημασία σε θέματα υγείας. Τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις έχουν ξοδέψει χρήματα και για την προστασία των πελατών και των επισκεπτών τους. Μας έδωσαν το πράσινο φως να λειτουργήσουμε ξανά, πρέπει να μας δώσουν και τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα κρίσιμο θέμα. Υπάρχουν εκατοντάδες ακυρώσεις από Ρουμάνους. Έστω και οι λίγοι που ήταν να έρθουν θα ήταν ζωτικής σημασίας για την οικονομία. Αν τους αποκλείσουμε, θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει πολύ την κυβέρνηση.

Μπορεί να κλείσουν και τον Προμαχώνα. Αν είναι έτσι ας μας το πουν, ας πάνε ξανά σε lockdown και να μας πουν πώς θα ζήσουν οι επιχειρήσεις, οι απασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι και πώς θα πληρωθούν στο τέλος και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δυστυχώς όλα έχουν ένα τίμημα, Πήραμε το ρίσκο μας, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις υγειονομικές υπηρεσίες, στα πρωτόκολλα και ότι μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος όλων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.