Κύριο άρθροΠαιδεία

Ναυάγησε προς το παρόν η προωθούμενη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λόγω διοικητικών προβλημάτων του ΔΠΘ

Ναυάγησε προς το παρόν η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λόγω διοικητικών προβλημάτων του Ιδρύματος Θράκης. Εναλλακτική λύση είναι η συνένωση του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν και υπάρχουν ενδοιασμοί από πλευράς του Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Μπαντέκα. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαντέκας τόνισε πως «με το Δημοκρίτειο είχαμε αρκετές συναντήσεις το τελευταίο τετράμηνο – πεντάμηνο, Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινά σημεία, τα βρήκαμε, πήραμε τις αποφάσεις μας ότι θα ζητούσαμε επιτροπή από το υπουργείο για να προχωρήσουμε στις επίσημες συζητήσεις υπό την αιγίδα του υπουργείου, αλλά τελικά προέκυψε από ότι μας είπαν από το υπουργείο νομικό θέμα όσον αφορά το Δημοκρίτειο και αυτή τη στιγμή δεν έχει Πρύτανη. Είναι θέματα νομικά και για αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει το υπουργείο σε μια επιτροπή. Και στη συνέχεια μας κάλεσαν και από το Διεθνές Πανεπιστήμιο για μια πιθανή συνένωση με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ Σερρών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και εμείς. Όλα αυτά βρίσκονται στην αρχή των συζητήσεων. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς είναι πώς μπορεί ένα ίδρυμα όπως το ΤΕΙ της Καβάλας να πάει σε άλλη Περιφέρεια, γιατί εμείς ανήκουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διοικητικά. Τα άλλα τρία ιδρύματα ανήκουν στην ίδια Περιφέρεια, είναι λογικό. Εκεί θα το έβλεπα, αλλά πώς θα μπορούσαμε να κολλήσουμε εμείς ένα Ίδρυμα 150 χλμ μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πώς θα γίνει αυτό το εγχείρημα δεν μπορώ να το καταλάβω».

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε πως «θα έχουμε και άλλες συζητήσεις, αλλά η δικιά μας η άποψη είναι ότι η καλύτερη περίπτωση είναι με το Δημοκρίτειο διότι είμαστε όμορα πανεπιστήμια, είμαστε στην ίδια Περιφέρεια, θα αναπτυχθούμε και οι δύο, να γιγαντωθεί και το Δημοκρίτειο και το ΤΕΙ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δημιουργώντας μια σχολή φυσικομαθηματική στην Καβάλα όπως είχαμε συμφωνήσει. Όλα αυτά είναι στον αέρα αυτήν τη στιγμή, θα δούμε. Αρκετοί άνθρωποι πιέζουν για Θεσσαλονίκη, κάποιοι καθηγητές από το Ίδρυμα για δικούς τους προσωπικούς λόγους, δεν γνωρίζω γιατί, αυτά όμως είναι ακόμα στην αρχή. Να φανταστεί κανείς ότι το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Πειραιά για να φτάσουν να κατατεθεί το νομοσχέδιο πέρασαν 8-9 μήνες. Δεν είναι έτσι εύκολο τρία ή τέσσερα ιδρύματα να ενωθούν. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις ποια ιδρύματα θα μείνουν ποια ιδρύματα θα φύγουν, κι εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση η Καβάλα να μείνει με ένα δύο τμήματα και να είναι παρειά κάποιου ιδρύματος. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ιδρύματός μας, τα συμφέροντα της Καβάλας, τα συμφέροντα της Περιφέρειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *