Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Σας το είχαμε πει από την αρχή πως το ασφαλιστικό δεν βγαίνει και είναι ήδη υπό κατάρρευση»

Συζητήθηκε  στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη επερώτηση τριάντα έξι Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τα κενά και τα βάρη του νέου ασφαλιστικού».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την πρωτολογία του επισήμανε πως από το Μάιο του 2016, σε συζήτηση στην Ολομέλεια, είχε κάνει λόγο για ένα ασφαλιστικό που όλοι, λίγο ή πολύ χάνουν, είτε είναι παλιοί εργαζόμενοι είτε είναι νέοι ασφαλισμένοι, είτε είναι παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, είτε δικαιούχοι ΕΚΑΣ.

Διότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου δεν είναι τίποτε άλλο από μια επιπλέον φορολόγηση με κοινωνικοασφαλιστικό μανδύα για λόγους δημοσιονομικούς και όχι μεταρρύθμισης του συστήματος, που λειτουργεί ως αντικίνητρο για παραγωγή και δημιουργία και ως κίνητρο για απόκρυψη εισοδημάτων και μαύρη εργασία.

Κάνοντας χρήση της δευτερολογίας του, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες της προσπάθειας εφαρμογής αυτού του νόμου, καθώς ήδη σχεδιάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι εξοντωτικές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επικρατεί «αλαλούμ» με τα μπλοκάκια και ο ΕΦΚΑ δημιουργεί προβλήματα και ταλαιπωρίες στους ασφαλισμένους στους πρώτους δύο μήνες της λειτουργίας του.

Απευθυνόμενος τέλος, προς τους Βουλευτές της πλειοψηφίας, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι μπορείτε. Ξέρετε γιατί; Διότι είστε ιδεολογικοί εχθροί των δυνάμεων που μόνο αυτές μπορούν να επαναφέρουν την οικονομία σε θετική τροχιά ανάπτυξης, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της δυνατότητας προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.