Νέο κεφάλαιο για τον τουρισμό της περιοχής χαρακτήρισε τις απευθείας πτήσεις από Μόσχα για Καβάλα που ξεκίνησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Θ.  Μαρκόπουλος

Ξεκίνησαν χθες οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα  με την εταιρεία Ellinair όπου οι τουρίστες κυρίως θα μετακινούνται για τη Θάσο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα τουριστικά μας πράγματα, μία νέα εποχή για τον τουρισμό της περιοχής γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρώτη πτήση αφίχθησαν 138 τουρίστες και αναχώρησαν 36 επιβάτες, οι οποίοι όμως δεν ήταν τουριστικού χαρακτήρα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «η πτήση προσγειώθηκε χθες γύρω στις 8 παρά 25 προερχόμενη από τη Μόσχα με έναν πολύ καλό αριθμό επιβατών, με δεδομένο ότι είμαστε ακόμα νωρίς στην τουριστική περίοδο. Με δεδομένο ότι κάτι αρχή είναι και δύσκολη ήρθαν οι άνθρωποι, εμείς ήμασταν εκεί, τους υποδεχθήκαμε, συζητήσαμε μαζί τους, παραθέσαμε τοπικά προϊόντα και κεράσματα. Υπήρχε το Λύκειο Ελληνίδων το οποίο κι ευχαριστώ ιδιαίτερα και λόγω της ώρας το ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ για την παρουσία του. Όπως ευχαριστώ και τα ΜΜΕ προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε με έναν εορταστικό χαρακτήρα».

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Τόνισε με έμφαση πως «είναι ένα νέο κεφάλαιο το οποίο ανοίγει, η απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Ρωσία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Ήταν παρών ο Γενικός Διευθυντής της Ellinair κ. Σταύρος Δαλιάκας με τον οποίο συζητήσαμε και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και ευχαρίστησα και τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Μουζενίδη τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος επέλεξε το αεροδρόμιο της Καβάλας, το υποστήριξε, κι έτσι ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τουρισμό της περιοχής μας. Εκτός από τη Μόσχα έχουμε ήδη σύνδεση με το Μινσκ της Λευκορωσίας και την Αγία Πετρούπολη, ενώ στην πορεία θα έχουμε και σύνδεση με το Κίεβο της Ουκρανίας. Αυτό που μας ανακοινώθηκε είναι ότι η εταιρία εξετάζει σοβαρά να δρομολογήσει και πτήσεις από τη Γερμανία προς το αεροδρόμιό μας. Είναι καινούριο αυτό και είναι χαρμόσυνο» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση