Νέος τρόπος μεταφοράς μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ από τη Δευτέρα

Άλλαξε από τη Δευτέρα ο τρόπος μεταφοράς των μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς παύει η μεταφορά των αποκλειστικών δρομολογίων και οι μαθητές θα μετακινούνται δωρεάν με τα τακτικά δρομολόγια, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του φορέα κ. Τσεντεμεΐδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε πως «η μεταφορά των μαθητών φέτος θα γίνεται με τακτική συγκοινωνία, η ΚΥΑ από τον υπουργό με την κατάργηση των δρομολογίων της επιστροφής των 12.25 και 2 η ώρα. Από κει και πέρα υπάρχει μια μικρή σύμπτυξη  δρομολογίων για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές. Δεν θα υπάρχουν μισθωμένα δρομολόγια, θα υπάρχουν δρομολόγια που θα έχουν μέσα και επιβάτες. Αυτή είναι η μόνη διαφοροποίηση και εγώ συνιστώ σε όλους και μαθητές και γονείς μαζί με τους διευθυντές να συνεχίσει όπως ξεκίνησε πολύ ομαλά η νέα σχολική χρονιά κι όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί μπροστά μας να το λύσουμε όλοι μαζί. Εμείς ότι έχει σχέση με σχολεία που δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από τις στάσεις, θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους μαθητές να τους πάμε στο σχολείο. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, είναι γύρω στο 35% – 40% η μείωση των μαθητικών δρομολογίων σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος κι έτσι ξεκινάμε πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια πιστεύω ότι μικροπρόβλημα προκύψει να μπορέσουμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε».

ΕΓΚΑΙΡΑ

Συμπλήρωσε δε πως «πρέπει να εφοδιαστούν έγκαιρα όλοι οι μαθητές με τη σχετική βεβαίωση ή όσο μπορούν πιο γρήγορα με το ειδικό μαθητικό δελτίο για να μην υπάρξουν παράπονα ή τυχόν περιπτώσεις να κόψουμε εισιτήριο τα παιδιά. Η μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται να είναι δωρεάν. Θα βγάλουμε τις σχετικές ανακοινώσεις που θα αφορούν στο να είναι στην κατοχή των μαθητών βεβαιώσεις ή ειδικό μαθητικό δελτίο. Από κει και πέρα πρέπει να δοθούν έγκαιρα για να μην έχουμε μικροπροβλήματα με την κοπή εισιτηρίων από τον κάθε οδηγό. Γιατί πρέπει να έχει το σχετικό παραστατικό ο μαθητής για να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Τσεντεμεΐδης για τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στο ΚΤΕΛ για τα μαθητικά δρομολόγια, σημείωσε πως «σε ότι αφορά τις μαθητικές μετακινήσεις δεν πρέπει να υπάρχει παράπονο, δεν πιστεύω να υπάρχει ΚΤΕΛ στην Ελλάδα που να έχει παράπονα, έρχονται τα χρήματα. Λόγω των ελέγχων από τις σχετικές υπηρεσίες είχαμε μια μικρή καθυστέρηση, όμως και με τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη του κ. Μαρκόπουλου ήρθαν κάποια χρήματα, περιμένουμε κι άλλα να μπουν, είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.