Νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος

Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκλέχτηκε, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος επικράτησε στον δεύτερο γύρο του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη με ψήφους 20 έναντι 16.

Το προβάδισμα του κ. Μέτιου ήταν σαφές από τον πρώτο γύρο, με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να λαμβάνει 17 ψήφους έναντι 7 του κ. Ζαγναφέρη7 του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και 5 του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου. Η ψηφοφορία οδηγήθηκε μοιραία στον δεύτερο γύρο, καθώς για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη απαιτούνταν 19 ψήφοι, ενώ μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι κ. Πέτροβιτς και Μαρκόπουλος αποφάσισαν από κοινού να αποσυρθούν.

Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας απέσυραν την υποψηφιότητά τους ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης. Αρνητική εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η απόφαση των συμβούλων της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” (με ψήφους 32 υπέρ και 4 κατά) να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών και να παραμείνουν εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου οι δεκάδες δημοσιογράφοι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να καλύψουν την όλη διαδικασία.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Στις δηλώσεις του ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε τους συναδέλφους τους για την εκλογή και σημείωσε ότι εκτός από τη χαρά διαισθάνεται και την ευθύνη για τα νέα του καθήκοντα. «Οδηγός μας θα είναι το όραμα του Γιώργου Παυλίδη» σημείωσε και έκανε λόγο για ενωμένη παράταξη, με συλλογική λειτουργία που θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα απέφυγε να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε ο Κώστας Ζαγναφέρης για την υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στον Χ. Μέτιο, λέγοντας απλώς ότι ο καθένας από τους υποψήφιους διατηρεί τους δικούς του δεσμούς με στελέχη εντός και εκτός της ΝΔ και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο κ. Μέτιος δήλωσε τα εξής:

«Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, και με επέλεξαν, για να υπηρετήσω εφεξής τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, από τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα με τη χαρά, συναισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζομαι. Οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη.

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος θα έχει ρόλο ενεργό.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, πως όλοι  θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρειά μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014.

Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002.

Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ.

Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη.

Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση