Νέος κανονισμός για τον ευπρεπισμό της Λαϊκής Αγοράς εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας

Ένας νέος κανονισμός εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τις Λαϊκές Αγορές Καβάλας σε μία προσπάθεια ευπρεπισμού της έτσι ώστε να υπάρχουν κοινές τέντες και ομοειδείς πάγκοι. Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για να επέλθει μια τάξη στη Λαϊκή Αγορά.

Στις δηλώσεις της η κ. Φραντζεσκάκη σημείωσε πως «είχε γίνει μια διαβούλευση αρκετό καιρό πριν μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς και τον τότε αντιδήμαρχο. Αυτός ο κανονισμός πέρασε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και από την Κοινότητα και αυτό είχε γίνει για να μπορέσει να υπάρξει ένας ευπρεπισμός και μια ομοιομορφία στη Λαϊκή Αγορά, γιατί είναι σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά κατά μεγάλο μέρος είχαν συμφωνήσει πάνω σε αυτόν τον κανονισμό. Και επιτέλους νομίζω ότι θα έπρεπε να μπει μια τάξη στο πώς θα πρέπει να στήνεται ο κάθε έμπορος. Επίσης αυτό το διάστημα μιλάμε με την Τεχνική Υπηρεσία για τη διαγράμμιση της Λαϊκής Αγοράς που σε λίγο καιρό θα γίνει και αυτή πράξη. Η πρόθεση είναι να υπάρξουν κοινές τέντες και ομοειδείς πάγκοι, για την ομοιομορφία γίνεται όλο αυτό και τον ευπρεπισμό».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Κληθείσα να εκτιμήσει η κ. Φραντζεσκάκη αν θα μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος που συνεπάγεται αυτή η νέα διαμόρφωση των πάγκων τους, σημείωσε πως «νομίζω ότι σιγά σιγά θα γίνουν αυτά, δεν θα γίνουν αμέσως, δεν είμαστε αστυνομία εμείς να τους βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό. Κάποια στιγμή σιγά σιγά θα συμμορφωθούν όλοι και θα γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν».

Καταληκτικά η κ. Φραντζεσκάκη ανέφερε πως υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της Λαϊκής στο θέμα της μεταφοράς της μέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς από το Σάββατο στην Πέμπτη για αυτήν την εβδομάδα, δεδομένου ότι αυτό το Σάββατο συμπίπτει με την αργία της 25ης Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση