ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράψουν οι Σχολικές Καθαρίστριες και του Δήμου Καβάλας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράψουν οι Σχολικές Καθαρίστριες και του Δήμου Καβάλας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Στρουμπούλη υπογράμμισε ότι επιτέλους θα υπογράψουν συμβάσεις αξιοπρέπειας που τους οδηγούν σε μονιμοποίηση.

 Η κ. Στρουμπούλη τόνισε πως «Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή την αλλαγή της σύμβασης. Από ό,τι μαθαίνουμε από το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει η αλλαγή της σύμβασης έργου που έχουμε  ως τώρα σε σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω του Δήμου Καβάλας όμως όχι μέσω ΑΣΕΠ γιατί εκεί θα είχαμε απόλυση.

 Μπορούμε να κάνουμε επομένως ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου όπου και τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα είναι καλύτερα και άδεια θα μπορούμε να πάρουμε και είμαστε πια σε φάση αναμονής.

 Φαντάζομαι ότι η αλλαγή θα γίνει και με αυτή τη νέα σύμβαση θα ξεκινήσουμε Σεπτέμβριο. Είμαστε σε καλό δρόμο για πρώτη φορά και ας φύγει από επάνω μας η σύμβαση έργου που ήταν κατάπτυστη.  Κανένα δικαίωμα και μόνο υποχρεώσεις είναι η προηγούμενη μας σύμβαση. Παλεύαμε χρόνια να αλλάξουμε την σύμβαση και μόνο έτσι θα μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη μονιμοποίηση».

 Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η κ. Στρουμπούλη πρόσθεσε πως «τον Ιούλιο, ή τον Αύγουστο λογικά θα υπογράψουμε και μετά θα προχωρήσουμε για τον Σεπτέμβριο. Στις  7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και εμείς πρέπει να είμαστε στη δουλειά μας. Πρέπει να καθαρίσουμε τα κτήρια και ελέω του ιού πρέπει να αρχίσουμε και πάλι χλωριώσεις και απολυμάνσεις. Ό,τι είναι θα βγει μέσα στον Ιούλιο. Βέβαια οι εργαζόμενες θα είναι ίδιες, δεν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό τους, αλλά ούτε και στα χρήματα που παίρνουν.  Εμείς θέλουμε κάλυψη ασφαλιστικού  τομέα και όλων των πλευρών και αναμένουμε να δούμε αν θα εισακουσθούν όντως οι υποσχέσεις του υπουργού.  Εμείς περιμένουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *