ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Νέα σύσκεψη για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ προγραμματίζεται για το άμεσο μέλλον, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Κυριακής στο δημαρχείο Καβάλας

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ όπως αυτό εκφράστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο Καβάλας. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου ανέφερε ότι θα γίνει μία σύσκεψη ευρύτερη άμεσα, ώστε να ακουστούν απόψεις από επιστήμονες για να διαμορφώσουν μία τεκμηριωμένη άποψη.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «έγινε μια σύσκεψη την Κυριακή, ήταν η κ. δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γάκης και ο κ. Εμμανουηλίδης και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων των Τεναγών Φιλίππων. Τέθηκαν τα ζητήματα που έχουν σχέση με την όδευση του ΤΑΡ, όπως επίσης και τα ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους σχετικά με την ασφάλεια του αγωγού, σχετικά με την υποβάθμιση της παραγωγικότητας των εδαφών και πολλά άλλα ζητήματα. Και καταλήξαμε στο να συγκληθεί μια καινούρια σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τόσο οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπής μαζί με τους τεχνικούς τους και τους νομικούς τους συμβούλους, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ειδικοί επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και θα έρθουν εδώ εφόσον ενημερωθούν γραπτώς για τα ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Για να έχουμε μια έγκυρη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα και ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και από κει και πέρα ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες του. Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε να γίνει σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ήδη εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή. Δηλαδή να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η σύσκεψη».

ΕΓΚΥΡΕΣ

Ερωτηθείς ο βουλευτής Καβάλας ποια είναι η άποψή του για το συγκεκριμένο θέμα, σημείωσε πως «εγώ θέλω να ακούσω έγκυρες και επιστημονικές απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο. Δηλαδή πολλά ακούμε, κυρίως όμως αυτά που ακούμε είναι από μη ειδικούς. Άρα για να έχω πλήρη άποψη και γνώση για τα ζητήματα αυτά θέλω να ακούσω επιστημονικές απαντήσεις. Και πιστεύω ότι η σύνθεση της σύσκεψης αυτής είναι τέτοια που θα διασφαλίσει έγκυρες απαντήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *