«Νέα καθήκοντα με στόχο το περιβάλλον» όπως δηλώνει η νέα Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κορίνα  Πρασσά

Σε φάση ενημέρωσης βρίσκεται η νέα Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Πρασσά που δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της ανακύκλωσης. Παράλληλα επιδιώκει και ένα φρεσκάρισμα σε όλες τις υποδομές, όπως τόνισε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα μας.

Η κ. Πρασσά τόνισε πως «Αναλαμβάνω διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, Υπηρεσία Πρασίνου, Υπηρεσία Καθαριότητας και πολύ ζεστά πρέπει να ξανακινήσουμε το θέμα της ανακύκλωσης. Η καθημερινότητα είναι το πιο σημαντικό.

Είναι το άλφα και το ωμέγα και οι δημότες πρέπει να δουν μια διαφορά. Η υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί παρά την υποστελέχωση που έχει και θεωρούμε ότι εάν έρθουν και οι εργαζόμενοι του προγράμματος   Κοινωφελούς Εργασίας που περιμένουμε από μέρα σε μέρα και γίνουν κάποια έργα στα μηχανήματα και στον παλιό μας εξοπλισμό για να γλυτώσουμε εργατοώρες, θα κάνουμε κάτι καλό.

Θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από δουλειά που θα κάνουν τα μηχανήματα, θα απαλλαγούν οι υπάλληλοι από δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά τους τρώει πολύ χρόνο και θα βελτιωθεί η καθημερινότητα».

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Η κ. Πρασσά πρόσθεσε πως «Θα κάνουμε και ένα συνεργείο από μαστόρους της κοινωφελούς, 2-3 άτομα, που θα βοηθά και την Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία. Και αυτό θα γίνει αν κάνουν μικροεπισκευές σε όλη την πόλη. Βάψιμο, κάγκελα, παγκάκια, γιατί όσο και αν καθαρίσουμε δεν φαίνεται αν όλα είναι παλιά. Η πόλη θέλει ένα λίφτινγκ.

 

Επίσης μπαίνουμε πολύ ζεστά με την ανακύκλωση. Προσπαθούμε να βρούμε νέα συστήματα ανακύκλωσης και να συνεργαστούμε με νέα συστήματα. Είδα και τον υπεύθυνο για το Περιβάλλον, που μοιράζεται με την Τεχνική Υπηρεσία λόγω υποστελέχωσης. Θέλουμε νέους τρόπους ανακύκλωσης, κάναμε σύμβαση ελαστικών, μια και πρέπει να διαθέσουμε αυτά τα ελαστικά από την στιγμή που δεν μπορούμε ούτε έτσι απλά να τα πετάξουμε ούτε στον ΧΥΤΑ να τα πάμε, από την στιγμή  που δεν θέλουμε να ρυπαίνουν το περιβάλλον .

 

Κάνουμε ό,τι το καλύτερο για να απαλλάξουμε τον ΧΥΤΑ από απορρίμματα αλλά και την Υπηρεσία Απορριμμάτων από ογκώδη και πολλά απορρίμματα. Αυτές τις ημέρες έχουμε και το LETS DO IT GRECCE, μία εκδήλωση εθελοντικού καθαρισμού της πόλης. Πάμε την Κυριακή 2 Απριλίου δυνατά και θέλουμε όσο το περισσότερα σωματεία να συμμετέχουν στο Let`s Do It Greece. Για αυτό και το Σάββατο έχουμε συνάντηση στο Δημαρχείο  με όλους τους συλλόγους για να συντονιστούμε με τους φορείς που θα συμμετέχουν. Υλικά και ό,τι χρειάζεται θα τα προμηθεύσει ο Δήμος Καβάλας,  ήδη θα δώσω σακούλες με χορηγίες και προχωράμε» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση