ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Νέα εταιρία Λιπασμάτων που δραστηριοποιείται στη ΒΦΛ δημιουργήθηκε με την επωνυμία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.»

Από τις 19 Δεκεμβρίου εγγράφηκε στο ΓΕΜΗ μία νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας με την επωνυμία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.» με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ και έδρα της Καλλιθέα Αττικής. Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται κυρίως στην εμπορία και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποθήκευση και εμπορεία φυσικού αερίου και παραγωγή λιπάσματος. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης δήλωσε πως πρόκειται για μία πάγια τακτική του μεγαλομετόχου της Βιομηχανίας να σπάει τις εταιρείες και να δημιουργεί νέες, όταν με βάση την οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν του επιτρέπεται νομικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «είναι μια πάγια πρακτική του κ. Λαυρεντιάδη, ο άνθρωπος έχει μάθει να δημιουργεί εταιρίες και να καταστρέφει παράλληλα οικογένειες εργαζομένων. Τα ίδια έχει κάνει σε δεκάδες επιχειρήσεις που είχε στα χέρια του, τα ίδια κάνει και εδώ στη συγκεκριμένη εταιρία. Δεν είναι κάτι διαφορετικό. Το περίεργο είναι πώς αυτά τα πράγματα τα επιτρέπει η Πολιτεία να συμβαίνουν και να προχωράνε. Αν είναι δυνατόν! Εδώ υπάρχει απαγόρευση νομιμοποίησης μαύρου χρήματος ώστε να μην μπορεί να πουληθεί η ELFE και στις πλάτες της η οποία έχει δάνεια και χρέη που αγγίζουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ κανένας δεν μιλάει. Στις πλάτες της ΒΦΛ στήνονται εταιρίες και παραμάγαζα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να γλιτώσουν προφανώς τα χρέη».

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «εδώ πέρα θα πρέπει πλέον όλοι αυτοί που στεκόντουσαν δίπλα και περιχαρείς στους ανθρώπους του κ. Λαυρεντιάδη να βγουν και να πάρουν θέση σήμερα. Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα. Πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές καταρχάς, ο κ. Παναγιωτόπουλος, η κ. δήμαρχος, ακόμα ο Περιφερειάρχης ο οποίος θα κληθεί αύριο μεθαύριο ενδεχομένως να δώσει και άδεια λειτουργίας στη νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί, να πάρουνε θέση. Εδώ πρέπει να επέμβει οικονομικός Εισαγγελέας να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί στις εταιρίες. Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες δημιουργούνται, κλείνουν, ξανακλείνουν, τι έχει συμβεί κανένας δεν ξέρει ακριβώς. Για ποιο λόγο όμως δημιουργείται αυτή η εταιρία; Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο Διευθυντής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ  κ. Μπεχράκης ο οποίος ήταν και λαλίστατος όλο αυτό το διάστημα και έλεγε ότι χαιρόταν που υπάρχει μια εταιρία με προοπτικές ανάπτυξης και έλεγε ήρθαμε για να μείνουμε. Για ποιο λόγο δίνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας; Τι πήγε στραβά; Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο δημιουργείται αυτή η εταιρία; Όσοι μένουν στην οδό Κωλέτη 8Α βρίσκονται με επιχειρήσεις στα Λιπάσματα. Αυτή η οδός είναι στην Παλιά Πεντέλη. Γίνονται όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας, κοροϊδεύει ο κ. Λαυρεντιάδης ένα ολόκληρο σύστημα. Προσπαθεί να κοροϊδέψει την Πολιτεία, το δικαστικό σύστημα, τους πάντες. Το εργοστάσιο έχει προοπτικές ανάπτυξης, μπορεί να δουλέψει, παράγει ένα αρίστης ποιότητας λίπασμα το οποίο δυστυχώς έχει μπει σε μια πειραματική λειτουργία με το προσωπικό που δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο. Υπάρχουν τεράστια θέματα ασφαλείας με τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί. Ήδη οι κάτοικοι των γύρω περιοχών διαμαρτύρονται από τις συνθήκες που λειτουργεί το εργοστάσιο το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν θέματα εδώ πέρα και με τη δημιουργία των νέων εταιριών ποιος είναι ο σκοπός τους; την ώρα που υπάρχει από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος η απαγόρευση πώλησης της ELFE» διερωτήθηκε εύλογα ο κ. Βογιατζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *