Νέα αλλά προσωρινή στέγη για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, θα είναι δίπλα στην ΠΝΟΗ

Μία μόνιμη στέγη ψάχνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας καθώς διαρκώς ψάχνουν χώρο. Ο κ. Τσίρλης, από πλευράς του Σκακιστικού Ομίλου  έκανε δηλώσεις για το όλο θέμα αφού  ξεσπιτώνονται από το ισόγειο κτίριο που στεγάζονται στο κτίριο της παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

«Καταρχάς πρέπει να αποσαφηνισθεί ότι μας κάλεσαν να κλείσουμε ραντεβού. Τέσσερεις  εκπρόσωποι του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας συναντήσαμε  την Δήμαρχο κ. Τσανάκα προκειμένου να συζητήσουμε μαζί της την προσωρινή αλλά και τη μόνιμη στέγη του αθλήματος.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού πρέπει να μπει ο εργολάβος για το έργο. Από τη συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος τόσο η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύη κ. Δρακονάκη όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Φιλιππίδης, προκύπτει η απαισιοδοξία της διοίκησης για την ολοκλήρωση του έργου της Μεγάλης Λέσχης.

Υπάρχει μια λύση με ένα καλό κτήριο αλλά είναι εκτός κέντρου και αυτό δεν μας εξυπηρετεί, Δηλαδή μας είπαν να πάμε προσωρινά στην ΠΝΟΗ επί της οδού Τσολάκη. Τώρα εμείς θέλουμε να πάμε στη Μεγάλη Λέσχη και αναμένουμε να δούμε το σχέδιο. Στο ισόγειο της Λέσχης δεν χωράμε γιατί έχει φύγει χώρος με το ασανσέρ, με τις τουαλέτες κλπ που για το σκάκι αυτό ο χώρος θα ήταν χρήσιμος και ζωτικός.

Τώρα εμείς μάθαμε ότι το πρόκειται για ένα έργο που ήδη άργησε αλλά όπως φαίνεται θα αργήσει κι άλλο. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το ξέρει το τέλος και όλα είναι στο χέρι του εργολάβου και στο πακέτο του ΕΣΠΑ. Κατά τους γνωρίζοντες στην καλύτερη περίπτωση το έργο θα ολοκληρωθεί το προσεχές Καλοκαίρι. Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι αυτό της χρηματοδότησης του. Πρόκειται για έργο του ΕΣΠΑ που έγινε «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ. Δεν ξέρω αν το καταφέρουμε αυτό. Τώρα τι άλλο θα γίνει στην Λέσχη δεν το ξέρουμε. Παρά υπάρχει προβληματισμός και από τη δημοτική αρχή να βοηθήσει την όλη κατάσταση και το σκάκι της Καβάλας. Πιθανόν να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από σήμερα, με συνολική καθυστέρηση 2 ετών!».

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κύριοι Θεοδωρίδης, Ζησιάδης, Αποστολακάκης και Τσίρλης που δέχθηκαν το σκάκι να μετακομίσει στον πρώην παιδικό σταθμό επί της οδού Κ. Τσολάκη. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίρλης «ο νέος χώρος μας θα γειτονεύει με την Πνοή αλλά θα έχει είσοδο από την οδό Ευριπίδου. Θα χρησιμοποιεί 4 μεγάλα δωμάτια ενώ ο χώρος διαθέτει και τουαλέτα. Αυτή η λύση είναι προσωρινή αφού εξετάζεται μόνιμη. Η χθεσινή συζήτηση με τη Δήμαρχο απέδειξε ότι το ισόγειο της Μ. Λέσχης δεν καλύπτει τις ανάγκες του αθλήματος μιας και πρόκειται 100 με 120 τμ μόνο. Εξετάζονται κι άλλα σενάριο στο πλαίσιο προτάσεων που ο σύλλογος κατέθεσε στην δήμαρχο  κ. Τσανάκα.

Γενικά το σκάκι βγάζει μορφές και πρέπει να βγάλουμε το επόμενο εκκολαπτήριο» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.