Κύριο άρθροΠολιτική

Μ. Παπαδόπουλος: Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας:  ένα ακόμη εμπόδιο μπροστά μας…

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία οδό, προβλέποντας αυξήσεις στις χρεώσεις ανά χιλιόμετρο και κατάργηση των εξαιρέσεων για μόνιμους κατοίκους (διατηρείται η εξαίρεση μόνο για τους ανέργους).

 Από τον Μάιο του 2017 τονίζουμε συνεχώς στη διοίκηση του Δήμου ότι, εκτός από το ζήτημα της εγκατάστασης των νέων διοδίων, υπάρχει και το ζήτημα του κόστους των διοδίων.

Προτείναμε τότε στη Δημοτική Αρχή να συντονιστεί με όλους τους άλλους θιγόμενους Δήμους κατά μήκος της Εγνατίας οδού και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, για να διεκδικηθούν χαμηλότερες χρεώσεις ανά χιλιόμετρο και ειδικές οικονομικές τιμές ή εξαίρεση για πολλαπλές διελεύσεις ημερησίως ανά κόμβο κυρίως για τους μόνιμούς κατοίκους και άλλες ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού. Δεν είναι δυνατόν πολίτες και επιχειρήσεις να επιβαρύνονται με δυσβάσταχτα κόστη για απλές μετακινήσεις.

Η Δήμαρχος Καβάλας αρνήθηκε τις προτάσεις μας, χωρίς όμως να αντιπροτείνει κάτι άλλο αποτελεσματικότερο. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με το ζήτημα της τιμής των διοδίων και αντιμετώπισε γενικότερα το θέμα των διοδίων με προχειρότητα και ανοργανωσιά, “για να βγει από την υποχρέωση”.

 Έστω και τώρα, καλούμε ξανά τη διοίκηση του Δήμου:

 – να πάρει την πρωτοβουλία και να συστήσει μία ομάδα διεκδίκησης – διαπραγμάτευσης για τα διόδια με τη συμμετοχή τοπικών θεσμικών φορέων.

να συντονιστεί με όλους τους Δήμους κατά μήκος της Εγνατίας οδού που πλήττονται εξίσου από τις αυξήσεις των τιμών των διοδίων, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. (που έχει αναδείξει εδώ και καιρό το ζήτημα και μας έχει βοηθήσει από πέρσι στην ακύρωση των διαγωνισμών για την κατασκευή των διοδίων), για να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση, να συζητηθούν και να σχεδιαστούν συγκεκριμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι αντίδρασης στην εξέλιξη αυτή.

 Όχι “για τα μάτια του κόσμου” και “για να βγούμε από την υποχρέωση”…

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *