«Μόνο με σωστή οργάνωση ο αγροτικός κόσμος μπορεί κάτι να διεκδικήσει» δηλώνει ο Κώστας Παπαμερής

Οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ προωθούν την δημιουργία Ομοσπονδίας για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, δηλώνει ο κ. Κώστας Παπαμερής.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο με την Ομοσπονδία δεν θα υπάρχουν πλέον μεμονωμένες κινητοποιήσεις αγροτών αλλά όλα θα γίνονται συντονισμένα.

Όπως ανέφερε αρχικά «Εμείς έχουμε ξεκινήσει φυσικά από τις περσινές ακόμη κινητοποιήσεις και ήμασταν αυτοί  που κάναμε πρώτοι  την άτυπη κατά κάποιο τρόπο ομάδα ως Περιφέρεια. Η εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου και σε επίπεδο αλιέων, κτηνοτρόφων, γεωργών και μελισσουργών είναι τέτοια που θέλουμε να κάνουμε μια Ομοσπονδία της Περιφέρειας  Βλέπουν και από άλλες Περιφέρειες και θέλουν να κάνουν το ίδιο και να έχουν και αυτοί τη δική τους ομάδα συνεργασίας.

‘Έτσι θα έχουμε με τον τρόπο αυτό εκπροσώπηση σε επίπεδο Περιφέρειας αρχικά και φυσικά στην συνέχεια σε πανελλαδικό επίπεδο και δη επίπεδο Ομοσπονδίας, άρα θα μιλάμε για διακρατικό επίπεδο».

Ο ίδιος εξήγησε στην συνέχεια τι θα σημαίνει αυτό. «Αυτό θα σημαίνει ότι ο αγροτικός κόσμος θα έχει την εκπροσώπησή του, και αυτοί που θα μιλούν θα είναι εκλεγμένα άτομα. Δεν θα είναι το μπλόκο του Παπαμερή αυτό που θα μιλάει ή του Καλπακίδη, ή του Αραμπατζή. Θα είναι το μπλόκο του εκλεγμένου και οργανωμένα θα γίνονται όλα, με σκέψη και λειτουργία.

Θα πρέπει βέβαια να γίνουν και τα αγροτικά  – γεωργικά Επιμελητήρια. Γιατί όπως όλοι οι κλάδοι έχουν τα δικά τους Επιμελητήρια, έτσι πρέπει να γίνει και με τον αγροτικό κόσμο. Χρειάζεται βέβαια και επιστημονικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε δυναμικά να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε και όχι ο καθείς να λέει το μακρύ και το κοντό του.

Να μπει επιτέλους μια τάξη και σε αυτό τον τομέα για να μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε μια τάξη. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι κράτος χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υφίσταται, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο. Κράτος χωρίς παραγωγή απλά δεν υφίσταται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Ο ίδιος βέβαια αναφέρθηκε και στο φορολογικό. «Αυτό το έκτρωμα του ασφαλιστικού και του φορολογικού που μας έχουν επιβάλλει απλά δεν αφήνει τίποτε όρθιο, τίποτε δεν μπορεί να επιβιώσει. Ήμασταν άλλωστε οι πρώτοι ως σύλλογος σε περιφερειακό επίπεδο, ή καλύτερα ας το πω ως περιφερειακή ομοσπονδία που θέσαμε στην Αθήνα το θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου. Μετά μας ακολούθησαν οι άλλοι. Για πρώτη φορά θέσαμε κάποιες βάσεις και θέλουμε αυτές τις βάσεις που πρέπει να ενισχύσουμε» όπως τόνισε με έμφαση..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο ερώτημα ποια είναι τα προβλήματα που εξακολουθούν να τρέχουν ο ίδιος τόνισε ότι  «Τα προβλήματα είναι γνωστά. Και ενώ θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη. Εμείς κάναμε τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας, όταν ακόμη δεν είχε ψηφισθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό και όλοι μαζί αγωνισθήκαμε για αυτό το έκτρωμα ώστε να μην ισχύσει.

Και τότε κάποιοι κατέβηκαν κάτω στην Αθήνα – και αυτό ήταν το λάθος – μια και κάποιοι οι της Σίνδου για παράδειγμα ή της Πέλλας, ή από αλλού ή στη Νίκαια την τελευταία φορά όταν είπαμε ότι δεν συζητάμε αν ο πρωθυπουργός δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό …Και όμως τότε έγινε το μεγάλο λάθος, τότε χάθηκε ο αγώνας. Με αυτό που έγινε, άλλαξαν  τα δεδομένα.

 

Για αυτό και  είδαμε όλοι τον αγροτικό κόσμο να χάνεται, να μην συμμετέχει στις κινητοποιήσεις τις τελευταίες και έχει οργή. Οργή που θα βγει μια και δεν ακολουθήθηκαν οι προτάσεις που εμείς είχαμε κάνει. Δυστυχώ ς δεν έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση