Μπλακ άουτ στην αγορά των καυσίμων φέρνουν οι συνεχείς ανατιμήσεις εξηγεί ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Καβάλας Φώτης Πούλος

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον τομέα των υγρών καυσίμων με συνεχείς πλέον ανατιμήσεις. Η Καβάλα δεν θα μπορούσε να  αποτελέσει εξαίρεση όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος ανέφερε πως «μετά το τέλος του Νοέμβρη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που υπάρχουν στην περιοχή μας ξεκίνησε πιο δυναμικά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Δυο αρνητικά πράγματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με το επίδομα θέρμανσης και πάρα πολλοί καταναλωτές ανησυχούν αν θα το πάρουν και ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος θέρμανσης. Και το δεύτερο είναι ότι λόγω της συμφωνίας που υπάρχει στον ΟΠΕΚ από τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει μεγάλη άνοδος τιμών στο αργό πετρέλαιο. Και με όλες αυτές τις αναταραχές που υπάρχουν στην Ευρώπη βλέπουμε ότι το ευρώ έχει χαμηλώσει πάρα πολύ. Όλο αυτό το πλαίσιο των αρνητικών συγκυριών δημιούργησε μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου στη λιανική και στις βενζίνες, που μεταφέρεται στους καταναλωτές και βλέπουμε στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε τώρα το προϊόν να ακριβαίνει πάρα πολύ».

ΑΠΟ 1/1

Συμπλήρωσε δε πως «από 1/1 έχουμε αυξήσεις στα καύσιμα κίνησης, έχουμε 4 λεπτά συν το ΦΠΑ στη βενζίνη, έχουμε 8 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης και 11 λεπτά στο υγραέριο. Αυτό τονίζω ότι είναι συν το ΦΠΑ. Βλέπουμε ότι οι φόροι βάζουν φόρο πάνω στο φόρο. Για ακόμα μια φορά συμβαίνει αυτό, όπως το έχουμε τονίσει πάρα πολλές αυτό το πράγμα και βλέπουμε ότι στο προϊόν είναι πιο ακριβός ο φόρος παρά το προϊόν το οποίο αγοράζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.