ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μπαράζ ακυρώσεων και μηδαμινές νέες κρατήσεις στη Θάσο

Μειωμένη εμφανίζεται η τουριστική κίνηση στη Θάσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννη Μαρκιανό την τελευταία εβδομάδα έχουν δεχθεί μπαράζ ακυρώσεων κρατήσεων και λόγω του τεστ που επιβλήθηκε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η τελευταία εβδομάδα είναι η χειρότερη από τότε που ξεκίνησε αυτή η κρίση. Δεχόμαστε συνεχώς μόνο ακυρώσεις. Δεν υπάρχουν καθόλου νέες κρατήσεις και υπάρχει μπαράζ ακυρώσεων. Αυτό είναι που ισχύει τις τελευταίες 10 μέρες, από τότε που σταμάτησε η είσοδος των Σέρβων και επιβλήθηκε το υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Και αυτό το μέτρο ήταν το οποίο αποτέλεσμα το επιστέγασμα μιας σειράς λόγων που δημιούργησαν αυτό το θέμα. Είναι μία μεταβατική περίοδος, ακόμη αι οι τουρίστες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτά τα μέτρα, να δουν πώς λειτουργεί το θέμα με το τεστ στις χώρες τους. Υπάρχουν φήμες ότι δεν υπάρχει επάρκεια τεστ και είναι δύσκολο να κλείσεις ραντεβού και το κόστος είναι, επίσης, κάτι που τους προβληματίζει. Οπότε όλοι προσπαθούν να δουν πώς θα λειτουργήσουν σ’ αυτήν την περίπτωση».

ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πρόσθεσε ότι «στη Θάσο αυτήν τη στιγμή έχει κυρίως Ρουμάνους. Δεν έχουμε Έλληνες και δεν έχουμε ακόμη κρατήσεις. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Γενικά οι Έλληνες την τελευταία στιγμή συνηθίζουν να κλείνουν τις διακοπές τους, οπότε θεωρούμε ότι μετά τις 25 Ιουλίου θα αρχίσουν να εμφανίζονται κι αυτοί.

Για τον Αύγουστο δυστυχώς υπάρχουν συνεχώς ακυρώσεις και με το ρυθμό τον οποίο έρχονται αυτές, οι περισσότεροι θεωρούν ότι και οι κρατήσεις που υπάρχουν είναι αρκετά επισφαλείς. Βλέπουν στο ημερολόγιό τους να υπάρχει κράτηση και τη θεωρούν σαν να μην υπάρχει.

Το κλίμα στο νησί, είναι πραγματικά η πρώτη φορά που έχει αρχίσει να είναι δυσάρεστο. Έχει έρθει η απογοήτευση. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλύτερα νέα. Να πάνε όλα καλά στο υγειονομικό κομμάτι. Αυτό είναι το πρώτο που επηρεάζει τις επιλογές και την εξέλιξη των πραγμάτων. Οπότε ελπίζουμε πολύ γρήγορα να έρθει μια ισορροπία σ’ αυτό και να προχωρήσουμε έστω τον επόμενο 1,5 μήνα όπως θα περιμέναμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *