ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

 Μουσικοχορευτική παράσταση  στο Φρούριο Καβάλας ενάντια στον παιδικό καρκίνο

Η μη Κερδοσκοπική Ομάδα Just Dance 4 English διοργανώνει στο Φρούριο Καβάλας στις  8 Ιουλίου στις 9 η ώρα για πρώτη φορά μουσικοχορευτική αγγλική παράσταση συνοδευόμενη από ελληνικούς υπότιτλους. Πρόκειται για μία παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενάντια στον παιδικό καρκίνο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για ένα 4χρονο αγόρι, τον Κωνσταντίνο,  που πάσχει από λευχαιμία, με καρκινοπαθή πατέρα, άνεργη μητέρα και πολύτεκνη οικογένεια.  Δημιουργός της παράστασης είναι  η παιδοψυχίατρος Μαριάμ Γαμβρέλη Σαουάλχα που έως πρότινος ζούσε στον Καναδά και τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν  στην Ελλάδα με την οικογένεια  της και ζουν στην Νέα Καρβάλη.  Την όλη προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Καβάλας και η «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια» ενώ η πρόεδρος της κ. Ιωσηφίδου  κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι η κ. Γαμβρέλη οδηγήθηκε σε αυτή την  ενέργεια από την αγάπη της για τα παιδιά, όταν μάλιστα και η ίδια ήταν καρκινοπαθής και νίκησε την νόσο. «Η Μαριάμ Γαμβρέλη στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας με αυτή της την προσπάθεια» σημείωσε η κ. Ιωσηφίδου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στην παράσταση συμμετέχουν παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  που δεν είχαν  καμία σχέση με την μουσική και τον χορό αλλά με υπομονή και επιμονή παρακολούθησαν μαθήματα στο Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης για την συγκεκριμένη παράσταση. Μάλιστα μερικά εκ των παιδιών δεν γνώριζαν καν την αγγλική γλώσσα, ενώ πολλά από αυτά προέρχονται από την Καρβάλη και από άλλα σημεία του Νομού  ακόμη και από την Θάσο.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ν. Καρβάλάης κ. Νίκος Γκίκας  έκανε γνωστό ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και 7 μήνες και ως διοίκηση ανταποκριθήκαν στο αίτημα καθώς έχει ένα σημαντικό σκοπό.  Η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί σήμερα στις 9 στο Φρούριο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ

Εμφανώς συγκινημένη η κ. Γαμβρέλη  ευχαρίστησε την δήμαρχο κ. Τσανάκα, την κ. Ιωσηφίδου και τον γ. Γκίκα που τον χαρακτήρισε ως πατέρα τους αφού στάθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή.  «Ξεκινήσαμε με ένα όραμα και βρεθήκαμε με σπουδαίους ανθρώπους και παιδιά κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς δεχόμενοι συμβουλές και πολύτιμη καθοδήγηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι και η γνωστή δημοσιογράφος κ. Χούκλη, κατά την παραμονή της στην Καβάλα για ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας τους υποσχέθηκε ότι θα προβάλλει την όλη προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *