Μουσικοχορευτική εκδήλωση σήμερα στο Κάστρο από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

 

 

 

 

Το Λύκειο Ελληνίδων θα διοργανώσει μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον Γιώργο Λιάβα. Η πρόεδρος του φορέα κ. Μαρίνα Φιλιππίδου ανέφερε πως η εκδήλωση έχει τίτλο «Το Αηδόνι της Ανατολής» και θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Καβάλας στις 9 το βράδυ σήμερα.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι ετοιμάσαμε μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα λάβει χώρα σήμερα. Μετά από καιρό απουσίας από τα δρώμενα λόγω πανδημίας το ΛΕΚ ετοιμάζεται να επανέλθει με μια εκδήλωση που είχαμε προγραμματίσει από το 2020 ακόμη και που δεν έγινε βέβαια ελέω συνθηκών.

Ευτυχώς μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε αφού μας έχουν επιτραπεί οι εκδηλώσεις.

Έτσι λοιπόν πάμε δυνατά για την εκδήλωση “Το Αηδόνι της Ανατολής” μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα γίνει κανονικά.

Εξάλλου είχαμε υποβάλλει αίτημα στο υπ. Πολιτισμού προκειμένου να τύχουμε και την αιγίδα του υπουργείου αλλά και την επιχορήγησή του. Τελικά αξιολογηθήκαμε θετικά και η παράσταση θα τύχει της αιγίδας του υπουργείου”.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Τη μουσικο-χορευτική παράσταση «Τ’ αηδόνια της Ανατολής» σε επιμέλεια και παρουσίαση του εθνομουσικολόγου-καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρου Λιάβα, παρουσιάζει λοιπόν το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας.

Πρόκειται για ένα Μουσικό οδοιπορικό στις «Άκρες του Ελληνισμού», μέσα από τραγούδια και χορούς, από την Καππαδοκία, τη Θράκη, Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη καθώς και από την Αρμενία.

Συμμετέχουν το συγκρότημα «Ροδόπη» και το μουσικό σχήμα «Κιορ Τοπάλ». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Κάστρο της πόλης, ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ».

ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!

“Πάμε δυνατά με συγκίνηση και με την τήρηση όλων των μέτρων βέβαια. Το Δ.Σ. του ΛΕΚ και τα παιδιά είναι  εμβολιασμένοι αλλά έτσι και αλλιώς θα κάνουν τα γρήγορα τεστ πριν την εκδήλωση. Σαφώς και όλοι θα φορούν μάσκες ενώ θα κρατηθούν κενά και αποστάσεις προκειμένου όλα να πάνε κατά πώς πρέπει. Ραντεβού λοιπόν το Κάστρο σήμερα στις 9.00. Είναι μια εκδήλωση που ελπίζω να αγκαλιάσει ο κόσμος. Ελπίζω να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο και να δώσουμε το μήνυμα της μνήμης ώστε να μην ξεχάσουμε την ταυτότητά μας” σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση