Μονόδρομος ο αγώνας των απολυμένων της ΒΦΛ

Οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δηλώνουν τα εξής:

«Οι τρεις γνήσιοι εκφραστές των συμφερόντων Λαυρεντιάδη «ξαναχτύπησαν»! Εξέδωσαν ανακοίνωση, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πανηγυρίσουν το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και οι πρακτικές του κυρίου Λαυρεντιάδη απέδωσαν (;;;). Πανηγυρίζουν γιατί, επενδύοντας στην εξαθλίωση, στο φόβο, στην προσβολή, την ταπείνωση και την ανασφάλεια, επτά συνάδελφοί μας δεν άντεξαν τις πιέσεις που δέχονται καθημερινά από την εργοδοσία της εταιρίας και δέχτηκαν να υπογράψουν τις ορισμένου χρόνου δουλοπρεπείς σχέσεις εργασίας που εφαρμόζονται στα Λιπάσματα Καβάλας.

Πανηγυρίζουν και ευχαριστούν εκείνους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους βουλευτές του νομού που, με τη στάση του παρατηρητή των εξελίξεων την οποία έχουν επιλέξει, τείνουν να γίνουν μανδύας συγκάλυψης της διαπλοκής και των σκανδάλων του υπόδικου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Λαυρεντιάδη.

Συνάδελφοι οι οποίοι ψευδώς μέχρι και σήμερα κατηγορούνται από την εταιρία για διάπραξη υποτιθέμενων πλημμελημάτων αλλά και… κακουργημάτων (!!!), οι οποίοι μέχρι χθες ήταν «αχρείαστοι» για την εταιρία, οι οποίοι υποτίθεται πως με τη στάση τους το προηγούμενο διάστημα ήταν «αιτία διάρρηξης» των σχέσεων με τους «μέσα», τους υποδέχεται σήμερα η εταιρία με πανηγυρικό τρόπο!

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι η αλήθεια είναι μία: πώς ψευδώς κατηγορούμαστε όσοι δεν δεχτήκαμε τις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές που θέλει να εφαρμόσει ο κύριος Λαυρεντιάδης, πως παρανόμως εκδιωχθήκαμε από τις θέσεις εργασίας μας, πως είμαστε απαραίτητο προσωπικό για το εργοστάσιο προκειμένου η εταιρία να λειτουργήσει με ασφάλεια και να επανέλθει στη νομιμότητα και την κανονικότητα.

Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει οι 180 αγωνιστές είναι συνειδητός και δύσκολος. Είναι όμως μονόδρομος! Την ώρα, μάλιστα, που η εταιρία έχει αρνηθεί τον οποιοδήποτε διάλογο, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για ένα εργοστάσιο ανοιχτό, για μία εταιρία η οποία θα σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα, τους κανόνες ασφαλείας, τους νόμους, τους θεσμούς, τις υπηρεσίες, τους φορείς ακόμα και κυβερνήσεις! Για μία εταιρία η οποία θα λειτουργεί με κοινωνική τοπική εταιρική ευθύνη και όχι με μόνο γνώμονα το κέρδος του κυρίου Λαυρεντιάδη!

Όντας βέβαιοι πως το δίκιο και η αλήθεια θα επικρατήσει, καλή αντάμωση, συνάδελφοι!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση