ΕργασίαΚύριο άρθρο

«Μιλάμε για έναν νόμο που οδηγείται σε πλήρη αδιέξοδο με την εφαρμογή των νέων διατάξεων» δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος  Αθανασίου

Από τέλη Ιουνίου οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν από Δίκες του Ελληνικού Δημοσίου και Ασφαλιστικών Φορέων και η στάση του κλάδου θα ξεκαθαριστεί στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που θα γίνει στην Αθήνα το πρώτο  δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανασίου. Πολύ λίγα είναι τα αιτήματα του κλάδου που έχουν ικανοποιηθεί, δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

«Τα Δικαστήρια είναι κλειστά αλλά βέβαια λειτουργούν μόνο τα τμήματα διακοπών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Εκείνο που πρέπει να θυμίσουμε είναι ότι από τα τέλη Ιουνίου όλοι οι δικηγόροι της Καβάλας απέχουν από τις δίκες αλλά με μια στοχευμένη μορφή αποχών από δίκες του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων στις οποίες υπάρχει ήδη προστασία των δικαιωμάτων είτε του ασφαλισμένου είτε του φορολογούμενου και οι υπόλοιπες γίνονται εφόσον δεν υπάρχει ποινική προστασία των υπολοίπων δικαιωμάτων και οι υπόλοιπες δίκες γίνονται εφόσον κάποιοι συμπολίτες μας φέρονται κατηγορούμενοι για ασφαλιστικές ή φορολογικές  υποθέσεις» σημείωσε αρχικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Εκείνο το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι η όλη στάση του Σώματος θα καθορισθεί από την συντονιστική ή από την ολομέλεια η οποία θα συγκληθεί το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου. Οπότε από εκεί και μετά θα έχουμε διαμορφωμένη μια θέση η οποία και θα ανακοινωθεί προκειμένου να ξέρει και ο κόσμος τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

Πολύ μικρό ποσοστό των αιτημάτων μας έχει ικανοποιηθεί και ενδεικτική της κατάστασης που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου είναι και ότι ανακοινώθηκε προσωρινά τουλάχιστον ότι ο υπολογισμός των προσφορών του έτους 2017 δεν θα γίνει με πλαφόν των εισοδημάτων του 2016 αλλά του 2015. Και μάλιστα στην εγκύκλιο τονίζεται ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό λόγω αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος έτσι όπως προβλέπεται στο σχέδιο του ασφαλιστικού νόμου και όπως φαίνεται θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλες διαταγές και νέες διατάξεις.

Κατά κόρο μάλιστα τονίσαμε όλους τους προηγούμενους ότι πάρα πολλές διατάξεις είναι ανεφάρμοστες είτε η εφαρμογή τους επαφίεται σε πάρα πολλούς δείκτες υπουργικών αποφάσεων τους οποίους όμως δεν τους γνωρίζουμε. Αυτό που θα πω μετά βεβαιότητας είναι ο περιορισμός των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων είναι πια γεγονός και αυτό φαίνεται ότι το αναγνωρίζει και το ίδιο υπουργείο το οποίο παραδέχθηκε και δημόσια. Τόσος λόγος έγινε και επί επτά μήνες το σώμα των δικηγόρων ήταν σε αποχή. Το θέμα είναι να μην δικαιωθούμε σε ό,τι αφορά τις άσχημες προβλέψεις μας και να προχωρήσουμε σε κάτι που μπορεί να εφαρμοσθεί οικονομικά ιδίως σε αυτή την άσχημη οικονομική περίοδο που διανύουμε όλοι μας.  Μιλάμε για έναν νόμο που οδηγείται σε πλήρη αδιέξοδο με την εφαρμογή των νέων διατάξεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *