Κύριο άρθροΠολιτική

Μικρό κορίτσι τραυματίστηκε όταν έσπασε η τραμπάλα στην παιδική χαρά του πάρκου Φαλήρου, δηλώσεις Γιάννη Εριφυλλίδη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε γνωστό ότι στην παιδική χαρά Φαλήρου τραυματίστηκε ένα μικρό κορίτσι όταν έσπασε η τραμπάλα στην οποία έπαιζε. Ο επικεφαλής της παράταξης «Καβάλα Μπροστά» κ. Γιάννης Εριφυλλίδης χαρακτήρισε σοβαρό το ατύχημα επιρρίπτοντας ευθύνη στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, υποστηρίζοντας ότι τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι σοβαρότατο το θέμα, εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι το μάθαμε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας. Ένα μικρό κορίτσι τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, στην παιδική χαρά του Φαλήρου. Μια τραμπάλα ουσιαστικά έσπασε στη μέση. Είναι σοβαρό το θέμα, έπρεπε να γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Καβάλας για να αποφευχθούν τέτοια σοβαρά περιστατικά. Μέσα στην ατυχία του το κοριτσάκι ήταν τυχερό που αποφευχθήκαν τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας και μάλιστα των παιδιών».

ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Πρόσθεσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, να γίνουν άμεσα οι έλεγχοι που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορεί αυτές οι παιδικές χαρές που είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, στη φθορά του χρόνου, να αφήνονται στην τύχη τους και να μην γίνονται οι έλεγχοι που οφείλει να κάνει ο Δήμος Καβάλας εκ του νόμου. Αλλά δυστυχώς τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους η σημερινή Δημοτική Αρχή. Το είδαμε, άλλωστε και στα έργα που γίνονται στον Άγιο Νικόλαο, όπου τρεις συνδημότες μας μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί σοβαρά και η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γούλα, είναι ότι ας πρόσεχαν. Ουσιαστικά αυτό μας είπε στο δημοτικό συμβούλιο. Γίνονται έργα και περνάνε με δικό τους ρίσκο. Ε, δεν μπορούμε να λέμε και στους γονείς ότι με δικό τους ρίσκο να φέρνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές του Δήμου Καβάλας. Πρέπει η διοίκηση και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών να σοβαρευτεί και να δουν πώς θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητοι έλεγχοι για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά και στο μέλλον».