Μικρό και αναμενόμενο, για τη ΔΕΥΑΚ, το πρόστιμο για τον βιολογικό καθαρισμό

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το πρόστιμο για τον βιολογικό Καθαρισμό της Άσπρης Άμμου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν πρόστιμο αναμενόμενο. Είχε γίνει έλεγχος και είχαμε ενημερωθεί, από το 2016. Έχω να παρατηρήσω μόνο κάτι. Ότι το πρόστιμο είναι πάρα πολύ μικρό. Σε δεδομένες ρυπάνσεις περιβάλλοντος, όταν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, τα πρόστιμα είναι τεράστια. Εμείς ούτως ή άλλως το προηγούμενο διάστημα μ’ αυτό ασχοληθήκαμε, το ότι πρέπει οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος να λυθούν –και τα προβλήματα- και προχωρήσαμε στις προμήθειες εξοπλισμών ώστε και αυτό το πρόβλημα να λυθεί. Επίσης, έχω να παρατηρήσω ότι ναι, μεν, αν διαβάσετε το έγγραφο του προστίμου, δεν τηρήσαμε δύο περιβαλλοντικούς όρους αλλά άλλοι εκατοντάδες –οι περιβαλλοντικοί όροι της λειτουργίας του βιολογικού είναι εκατοντάδες- τηρούνται. Σε δύο σημεία υπήρξαν δύο λαθάκια, παρατηρήθηκαν και όντως προσπαθούμε να τα διορθώσουμε».

ΟΙ ΡΟΤΟΡΕΣ

Για τους αποσμωτές στους ρότορες είπε ότι «ο εργολάβος έχει ήδη πάει στην εγκατάσταση, προχωράμε σε διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι μόλις έρθουν οι ρότορες να εγκατασταθούν κατευθείαν. Η παραγγελία έχει γίνει και τους περιμένουμε».

Για τις βλάβες και τις νέες συνδέσεις που θα περάσουν σε ιδιώτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, σχολίασε ότι «εντοπίσαμε το πρόβλημα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ναι, μεν, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δουλεύουν, αλλά δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν το μέγεθος των βλαβών ενός δήμου, πλέον, τεράστιου, με την ένταξη του δήμου Φιλίππων μέσα στις αρμοδιότητες του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, να συνεργαστούμε και με ιδιώτες οι οποίοι θα συνεργαστούν με τα συνεργεία μας, για να αντιμετωπίζονται άμεσα οι βλάβες. Αλλά και να προχωρήσουν οι συνδέσεις. Ας ελπίσουμε να προχωρήσουν τα θέματα γρήγορα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ΔΕΥΑΚ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.