Μικρή η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα

Όπως ήταν αναμενόμενο, μικρή ήταν για ακόμη μια φορά η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στην είσοδο του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Η απεργία μας προκηρύχθηκε μετά από έναν κύκλο άκαρπων συνομιλιών με την κυβέρνηση. Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να κατέλθουμε σε 24ωρη απεργία. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μετά το μνημόνιο απεργία, που μόνο μεταμνημονιακή όμως δεν είναι, καθώς τα μνημόνια μας κατατρέχουν όλους και θα τα υποστούμε για παρά πολλά χρόνια ακόμη όλοι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό”, τόνισε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης.

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

”Εμείς διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη, κανέναν πλειστηριασμό μόνιμης κατοικίας και γενικά απόσυρση όλων των μνημονιακών νόμων. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις”, συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θεωρεί ότι το κίνημα γενικότερα έχει χάσει τη δυναμική των προηγουμένων ετών, ο Τ. Ιωαννίδης απάντησε: ”Δεν ξέρω αν «έκατσε» το κίνημα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Ακόμη κι ένας να υπάρχει εδώ, εμείς θα τον δώσουμε τον αγώνα”.

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο που έγινε στην Αθήνα, όταν αστυνομικός έβγαλε όπλο, όπως κατήγγειλαν οικοδόμοι, απάντησε: ”Καταδικάζουμε τα επεισόδια, είμαστε υπέρ των εργαζομένων όλων και καταδικάζουμε κάθε είδους βία”.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Από τη μεριά του ο Βασίλης Ποιμενίδης, εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. δήλωσε: ”Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στέλνοντας τους ασφαλίτες στους απεργούς οικοδόμους στην Αθήνα. Εμείς θέλουμε να τους τονίσουμε ότι η τρομοκρατία που προσπαθούν να σπείρουν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Όσον αφορά την απεργία θα πρέπει να πούμε ότι παρά τα λόγια που… παίζουν δεξιά κι αριστερά και το κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργούν, να τονίσουμε ότι 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν εδώ και θα εφαρμόζονται για πολλά ακόμη χρόνια. Τα ψίχουλα που μοιράζουν προεκλογικά δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, η οποία είναι βάρβαρη, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση χρειάζονται 25.000 νέες προσλήψεις για να λειτουργήσει ίσα – ίσα το σύστημα. Όλοι θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να βγούμε έξω, να παλέψουμε για τις ανάγκες στον δημόσιο τομέα, γιατί δεν πάει άλλο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.