«Μια μεγάλη γιορτή για τους μαθητές που αγαπούν το θέατρο ξεκίνησε» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος

Ξεκίνησε η Γιορτή του Μαθητικού Θεάτρου την Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» που θα διαρκέσει για 3 εβδομάδες στην διάρκεια του οποίου  διάφορα σχολεία θα παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού  Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος  έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι «Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι πέρσυ ξεκίνησε η γιορτή μαθητικού θεάτρου με την συμμετοχή 7 ομάδων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  του Ν. Καβάλας. Φέτος λοιπόν μετά από τη προεργασία που έγινε και με τα ερείσματα που δώσαμε καταλήξαμε να έχουμε 9 σχήματα από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στο διαγωνιστικό κομμάτι και 5 σχήματα επίσης Γυμνασίων και Λυκείων που δεν θα έχουν διαγωνιστική συμμετοχή. Στο διαγωνισμό όμως φέτος θα πάρουν μέρος και 9 σχήματα από δημοτικά σχολεία του Ν. Καβάλας. Όλα αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν θεσμό που ανταποδίδει το ενδιαφέρον που υπήρχε από πλευράς του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Άλλωστε η Γιορτή του Μαθητικού Θεάτρου γίνεται με την συμμετοχή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και σαφώς υπήρξε από την πρώτη στιγμή μια άριστη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Μιλάμε για μια μεγάλη διοργάνωση ενώ στην πορεία σαφώς και προέκυψαν προβλήματα και δυσκολίες. Με την καλή θέληση όμως που υπήρχε και από την πλευρά του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και από την πλευρά των Διοικήσεων των δύο Διευθύνσεων όλα αυτά ξεπεράσθηκαν.

Σαφώς και υπήρξε μια καλή συνεργασία, το καλό κλίμα μάλιστα εκτιμώ ότι θα αποτυπωθεί στα μέσα της γιορτής. Μάλιστα η γιορτή που ξεκίνησε θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου και εκτιμώ ότι θα δοθεί η δυνατότητα στη μαθητιώσα νεολαία του Ν. Καβάλας όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς που όλοι μαζί δουλεύουν επάνω στο θέατρο επειδή πολύ απλά το αγαπούν, να δείξουν τι ωραία δουλειά που γίνεται».

ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Στο ερώτημα αν οι αίθουσες γεμίζουν από τους μαθητές που παίζουν θέατρο ο ίδιος σχολιάζει ότι  «Το Αντιγόνη Βαλάκου απλά κερδίζει συνεχώς το κοινό που έρχεται να απολαύσει τα παιδιά. 23 παραστάσεις θα ανέβουν και είμαι βέβαιος ότι το θέατρο θα είναι σε κάθε περίπτωση ασφυκτικά γεμάτο. Εμείς άλλωστε φροντίσαμε να είμαστε κάθε μέρα εκεί με μια παράσταση ανά ημέρα. Άρα η κάθε ομάδα θα έρχεται από τις εννέα το πρωί, με τη βοήθεια του προσωπικού του ΔΗΠΕΘΕ θα στήνονται τα σκηνικά, τα παιδιά θα εξοικειώνονται με τον χώρο. Θα ξεκουράζονται στην συνέχεια τις μεσημεριανές ώρες κι θα έρχονται το απόγευμα για να κάνουν την πρόβα τους και να παίξουν στο κοινό.

Από τις 23 παραστάσεις τώρα, οι εννέα που θα διαγωνισθούν και στην συνέχεια η καλύτερη από τις 9 θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη όπου στη Μονή των Λαζαριστών στις 3 και 4 Μαΐου θα έχουμε ένα διήμερο πολιτιστικών δράσεων των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση