Κύριο άρθροΟικονομία

Μια καλή χρονιά τουριστικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ το 2016 σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μ.  Αμοιρίδη

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ευχάριστο πονοκέφαλο χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, δεδομένου ότι το τουριστικό κύμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Από τα Τελωνεία πέρασαν χιλιάδες Τούρκοι, Ρουμάνοι, Μολδαβοί και Ουκρανοί, ενώ μέσω των αεροδρομίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Βρετανοί και Γερμανοί.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως «είναι αρκετά καλά τα πράγματα στον τουριστικό τομέα. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί φαίνεται ότι όντως αυτά που περιμέναμε με τη δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνονται τώρα με τις ροές των τουριστών που είναι υπερβολικά μεγάλες και μας δημιουργεί αυτό ευχάριστο πονοκέφαλο σε διάφορα πράγματα. Τα ξενοδοχεία έχουν αρκετά μεγάλες πληρότητες. Πρέπει όποιος θέλει να ταξιδέψει να ενημερώνεται και να φροντίσει να έχει κλείσει δωμάτιο προτού πάει στον προορισμό του. Παράλληλα οι ροές των τουριστών από το εξωτερικό ήταν τεράστιες, η αστυνομία υπερέβαλε εαυτόν για να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν το συντομότερο δυνατόν όλους αυτούς τους χιλιάδες επισκέπτες που μπήκαν τόσο από τα βόρεια σύνορα όσο και από τα ανατολικά από τους Κήπους».

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ερωτηθείς ο κ. Αμοιρίδης τι εθνικότητας είναι οι τουρίστες, ανέφερε πως «το διάστημα που μας πέρασε είχαμε πάρα πολλούς Ρουμάνους,  Τούρκους, Βούλγαρους, Μολδαβούς και  αρκετούς Ουκρανούς. Επίσης και αεροπορικά συνεχίζουμε να έχουμε αυξητικά μεγέθη από Βρετανία και Γερμανία, το οποίο μας ικανοποιεί διότι θέλουμε ο τουρισμός να έχει μια πολυεθνικότητα όσον αφορά την προέλευση των επισκεπτών μας, αυτό προσπαθούμε. Στην μεγαλύτερη πλειοψηφία Βρετανοί και Γερμανοί επισκέπτονται τη Θάσο, αλλά έχουμε κρατήσεις και στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας, στην Αλεξανδρούπολη και Καβάλα και από του χρόνου νομίζω θα υπάρχουν και πλήρη πακέτα για την Καβάλα με γερμανικά και τσέχικα πρακτορεία που είναι πολύ σημαντικό, γιατί θέλουμε να διευρύνουμε την επισκεψιμότητα από τις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης και στο ηπειρωτικό κομμάτι ιδιαίτερα. Οι Σέρβοι επίσης είναι ένα μεγάλο κομμάτι, είναι σε μεγάλα νούμερα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Καβάλα και στη Θάσο.

ΒΙΖΑ

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο θέμα με τη βίζα, ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως «με τη βίζα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, όλα βρίσκονται σε μια στασιμότητα γιατί υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την κατάργησή της. Δυστυχώς για μας ως τουριστική πολιτική δεν έγινε αυτή η κατάργηση έγκαιρα για φέτος το καλοκαίρι, παρόλα αυτά αυτό που έχει ζητήσει ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή είναι η βίζα των 72 ωρών που δεν το αφήνουμε, δεν το ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι αυτήν την περίοδο δεν είναι εύκολο να διεκδικηθεί άμεσα».

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για το υπόλοιπο καλοκαίρι, ο κ. Αμοιρίδης τόνισε πως «έχω την πληροφόρηση και την εικόνα από την οποία φαίνεται ότι από δω και πέρα ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα πάνε πάρα πολύ καλά, αλλά και ο Σεπτέμβριος φαίνεται ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός μήνας. Η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να είναι καλύτερος από τον Ιούνιο, αν βοηθήσει βέβαια και ο καιρός. Κι ελπίζουμε ότι και τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου θα υπάρχει μια επισκεψιμότητα καλή και για αυτό θεωρούμε ότι η χρονιά θα πάει καλά, παρότι είχαμε τεράστια προβλήματα με το προσφυγικό, από τη δυσφήμηση που είχε η χώρα από τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Αλλά εδώ με την πολιτική που άσκησε ο Περιφερειάρχης διαφύλαξε την εικόνα του προορισμού τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά,  μας προστάτευσε, κι έτσι ενώ άλλες περιοχές στην Ελλάδα έχουν προβλήματα, εμείς θα έχουμε και φέτος αυξητικά αποτελέσματα και θα είναι μια καλή χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *