Μια ακόμα θέση για αναψυκτήριο στους Αμμολόφους πρόκειται να δημοπρατηθεί μετά από συνεννόηση του Δήμου Παγγαίου με την ΕΤΑΔ

Μετά από συνεννόηση με την ΕΤΑΔ ο Δήμος Παγγαίου πρόκειται να δημοπρατήσει μία ακόμη θέση αναψυκτηρίου για τους Αμμολόφους. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει σημειώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος ανέφερε πως «στον αρχικό σχεδιασμό όταν μέσω της ΕΤΑΔ διεκδικούσαμε τις θέσεις για τις νόμιμες εγκαταστάσεις των μπιτς μπαρ στους Αμμολόφους, η ΕΤΑΔ είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει τις εφτά θέσεις από τις οχτώ. Ένα μεγάλο κομμάτι προς την πλευρά των κατασκηνώσεων το άφηνε ακάλυπτο γιατί υπήρχε και μια μικρή δασική έκταση. Κατόπιν ενεργειών του δημάρχου, του δήμου, εκ των υστέρων μας δόθηκε για χρήση και η όγδοη θέση. Οπότε τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία όπως έγινε και με τους προηγούμενες εφτά θέσεις. Θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση αυτής της θέσης, καθυστερημένα γιατί καθυστερημένα υπήρξε η έγκριση από την ΕΤΑΔ και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Είναι η ίδια διαδικασία, άρα από τα δέκα μπιτς μπαρ που υπήρχαν στους Αμμολόφους τώρα πλέον μιλάμε για οχτώ. Εγκρίθηκε λοιπόν και η όγδοη θέση από την ΕΤΑΔ, κάτι που και ο δήμος το περίμενε γιατί είπαμε οι Αμμόλοφοι είναι ο καθρέφτης του Δήμου Παγγαίου, είναι οι καλύτερες παραλίες της περιοχής, από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και θέλουμε να υπάρχει και υψηλή παροχή υπηρεσιών και μεγάλη επισκεψιμότητα που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Κι εμείς είμαστε χαρούμενοι που δημοπρατήθηκε η όγδοη θέση. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως και με τα προηγούμενα. Με τις υπόλοιπες εφτά θέσεις οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν υπογράψει τη σύμβαση, προχωρούν τις κατασκευές τους με βάση την άδεια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα πάρουν και την άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος πλέον για να είναι απολύτως νόμιμες οι επιχειρήσεις τους. Με μια επιχείρηση υπάρχει μια εμπλοκή, έγινε μια ένσταση, αυτήν στην οποία πήγε ψηλά το τίμημα, θα εκδικαστεί η ένσταση και θα δούμε αν θα επαναδημοπρατηθεί και τι άλλο προβλέπει ο νόμος να γίνει. Η διαδικασία πάντως στο 90% των περιπτώσεων προχωράει κανονικά» τόνισε σχετικά.

ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Σχολιάζοντας ο κ. Μποσμπότης για το πρόβλημα με τα βαρέα οχήματα σημείωσε πως «είναι μόνιμο το πρόβλημα. Η Εγνατία Οδός έχει κόψει το Δήμο Παγγαίου στα δύο βάζοντας τα διόδια στη Μουσθένη, τώρα η Εγνατία Οδός προφανώς θέλει να βάλει και πάνω από την Καβάλα διόδια, οι οδηγοί των φορτηγών θέλοντας να ρίξουν το κόστος προσπαθούν να βρουν τρόπους, παρακαμπτήριους κι έτσι χρησιμοποιούν την παραλιακή Εγνατία ή τον πάνω δρόμο του Παγγαίου που είναι ακόμα πιο επικίνδυνος δρόμος από την παραλιακή Εγνατία, περνάει μέσα από τα χωριά του Παγγαίου. Το καλοκαίρι βέβαια είναι έντονο το πρόβλημα στην παραλιακή πλέον Εγνατία, όπου κυκλοφορούν βαρέα οχήματα, υπάρχουν άνθρωποι που στρίβουν για τις παραλίες και οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί. Υπάρχει απαγόρευση για αυτό το πράγμα αρκεί να μπορέσει να γίνει σωστή εφαρμογή αυτού του νόμου».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Μποσμπότης δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο στη Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη αύριο το βράδυ και στη γιορτή του Σαρμά στη Νικήσιανη την προσεχή Κυριακή.

Ένας σαρμάς που δεν παρασκευάζεται με κιμά αλλά με μικρά κομματάκια κρέας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση