Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει φοιτητικές εστίες σε μία καπναποθήκη στο Περιγιάλι

Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει φοιτητικές εστίες σε μία καπναποθήκη στο Περιγιάλι. Το μέλος της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Μητροπόπουλος χαρακτήρισε ως εξαιρετική αυτή την πρωτοβουλία που θα δώσει λύση στο στεγαστικό των φοιτητών. Σημειωτέον ότι πρόκειται για μία επένδυση 7 εκ. ευρώ, όπως έχει διαρρεύσει ενώ εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό  Συμβούλιο την Τρίτη.

 Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «Ως πρωτοβουλία είναι πολύ καλή γιατί αξιοποιείται και το κτηριακό απόθεμα που έχει η πόλη μας  αλλά συγχρόνως αναπτύσσεται μια αγορά ενοικιάσεων  σε σχέση με τα σπίτια και τα διαμερίσματα που χρειάζονται οι φοιτητές μας. Άρα θεωρώ πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση.

 Βέβαια ο πατήρ Γαβριήλ είναι πίσω από όλη τη διαδικασία. Ο πατέρας του ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης και υπάλληλος του ΤΕΙ και θεωρώ ότι είναι μια καλή προσπάθεια.

 Δεν γνωρίζω τη διαδικασία αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση το γεγονός ότι  εμφανίζεται ένας οργανισμός που λέει να κάνουμε φοιτητικές εστίες στην Καβάλα. 

 Αυτό είναι σωστό, δεν είναι λάθος και νομίζω καλώς γίνεται».

 ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 Και πρόσθεσε πως «Και όλα αυτά την ώρα που αναμένουμε την νέα σπουδαστική περίοδο γύρω στις 1500 νέους σπουδαστές και παραπάνω και όλοι ασχέτως με την κτηματομεσιτική αγορά έχουν πρόβλημα. Πραγματικά πρέπει να υπάρχουν εστίες και η λειτουργία μιας τέτοιας επένδυσης είναι μια σωστή εξέλιξη.

 Άλλωστε εμείς περιμέναμε με το που θα έρθει το Πανεπιστήμιο να γίνει μια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη στην πόλη σε σχέση με το πρώην ΤΕΙ.  Και αυτό αρχίζει να φαίνεται. Θα είναι μια ΜΚΟ, κάποιοι άλλοι ιδιώτες; Αλλά νομίζω ότι θα έρθει και άλλη ανάπτυξη ενώ περιμένω περισσότερα στο μέλλον αναφορικά με αυτού του είδους την ανάπτυξη. Μακάρι να προχωρήσουν τα πράγματα, να έρθουν και άλλοι επενδυτές.

 Πρόβλημα εντοπίζω όμως με τον τουρισμό.  Δεν φαίνεται να έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Και αυτό το λέω γιατί στην Καβάλα, τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη  θα δούμε δύσκολες καταστάσεις.  Οι άλλες πόλεις δεν έχουν τόσο τουρισμό. Εδώ και η Θάσος και η Καβάλα θα δουν την κάμψη δυστυχώς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.