ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Μην τον είδατε τον Παναή» δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης για τις ζημιές στο εκθεσιακό

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο θέμα της αποκατάστασης των φθορών από την φιλοξενία των προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο Δήμος Καβάλας ως υπεύθυνος για την αποκατάσταση των φθορών προωθεί την διαδικασία του διαγωνισμού του έργου, κάτι που θα χρειαστεί μήνες, όταν το Επιμελητήριο στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει στο Εκθεσιακό την ετήσια έκθεση του.   Ο κ. Τσατσούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην δικαιοσύνη κατά του  Δήμου Καβάλας.

«Είμαι απογοητευμένος γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνομαι. Δυστυχώς. Θυμάστε τις πρώτες μέρες που έλεγα που θα παν οι πρόσφυγες και εγώ έλεγα ότι πρέπει να εξασφαλίσω την περιουσία του Οργανισμού και τελικά αποδείχθηκε ότι σε αυτόν τον τόπο δεν πρέπει να κάνεις το καλό. Τους βγάζεις από τη δύσκολη θέση όλους, βουλευτές, Δήμους, Περιφέρεια, κάνεις αυτό που πρέπει με τον καλύτερο τρόπο και από εκεί και πέρα θα αναφέρω την έκφραση «μην τον είδατε τον Παναή».

Ήρθαν οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν μια πλήρη καταγραφή, η συμπεριφορά τους ήταν ότι πάμε να τους κλέψουμε μια μπρίζα παραπάνω που έσπασαν οι πρόσφυγες, τα ήξεραν όλα, θα τα έκαναν όλα μόνοι τους και δεν έκαναν τίποτε.

Και ψάχνει τώρα η Δήμαρχος τρόπο να δει πως θα αποκαταστήσει το εκθεσιακό. Εγώ έχω σύμβαση, δεν υπάρχει περίπτωση θα περιμένω και μετά θα απευθυνθούμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Ούτε ορίζοντα έχουμε, ούτε τίποτε. Ούτε το  ρεύμα που τάχα θα το περνούσαν από την Οικονομική Επιτροπή, ούτε θέμα δεν το είχαν και πήγε η ΔΕΗ να μας το κόψει, οπότε αναγκασθήκαμε να το κάνουμε ρύθμιση!|!!» σημείωσε αρχικά.

Η ΔΕΗ

Ο κ. Τσατσούλης αναφέρθηκε στο χρέος προς την ΔΕΗ τονίζοντας ότι «Νομίζω ότι μιλάμε για 17 χιλιάδες ευρώ οπότε κάποια πράγματα όταν τότε μας κατηγορούσαν και οι βουλευτές ότι είμαστε άκαρδοι, ότι δεν κοιτάμε τον κόσμο κλπ κάτι ξέραμε εμείς. Τι εμπιστοσύνη να έχεις και σε ποιον; Τι να πω; Και οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται.

Οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, τα ακούσαμε εμείς, φάγαμε και το φέσι. Επικοινώνησα με την Δήμαρχο κ. Τσανάκα για να αποκατασταθούν οι ζημίες στο Εκθεσιακό Κέντρο και  μου είπε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες πίστευαν ότι μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, ψάχνουν τώρα να βρουν τρόπο να κάνουν διαγωνισμό …Μπορεί και σε τρία χρόνια να έχουμε τελειώσει για να καταλάβετε πως ζούμε…..

Όπως και να έχει εμείς θα τα αναλάβουμε όλα, αλλά η ετήσια μας έκθεση θα γίνει. Απλά είναι άσχημο Δήμος και Επιμελητήριο να βρίσκονται στα δικαστήρια για μια οικονομική απαίτηση. Με δική μου εκτίμηση μαζί με τη ΔΕΗ δεν πρέπει να είμαστε πάνω από 35-40 χιλιάδες ευρώ σε ότι αφορά το χρέος του Δήμου καβάλας για το Εκθεσιακό Κέντρο.. Θα δούμε τι θα γίνει, αν θα τα κάνουμε εμείς και αν θα ζητήσουμε εμείς λεφτά. Ο Δήμος αν μας άκουγε δεν θα είχε καμία ζημία. Η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να κάνει άλλως. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούσαν να προστατέψουν το κτίριο. Εμείς είχαμε στελέχη που μπορούσαν να το κάνουν. Είχαμε τεχνικούς, ανθρώπους που φροντίζουν το κτήριο, Εμάς ο Δήμος δεν μας άκουσε. Διαφορετικά δεν θα είχαν καμία ζημία. Το τονίζω αυτό γιατί επέμεναν. Και μάλιστα οι υπάλληλοι δεν μπήκαν μέσα να δουν τις ζημιές, να δουν τα τσιγάρα στο πάτωμα. Το βάψιμο θα το κάνουμε, τις μοκέτες θα τις αλλάξουμε αλλά τις ζημιές στα πάνελ δεν γίνονται εύκολα να τις φτιάξουμε. Και εκεί είναι το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *