Με 32 υπουργούς του τομέα Τουρισμού συναντήθηκε στη Μόσχα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης προβάλλοντας μεταξύ άλλων την Καβάλα και τη Θάσο

Με 32 υπουργούς του τομέα Τουρισμού συναντήθηκε στη Μόσχα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης προβάλλοντας μεταξύ άλλων την Καβάλα και τη Θάσο.

Σε δηλώσεις του σημείωσε πως «για δύο μέρες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Περιφέρειά μας σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι η Ρωσία. Με τους Ρώσους υπάρχουν ήδη πολλοί δεσμοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί κλπ και μας δόθηκε η ευκαιρία σε 32 υπουργούς Τουρισμού της Ρωσίας να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ήδη υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν την Περιφέρειά μας με τη Ρωσία, καθώς κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή μας, στην Αλεξανδρούπολη, μάλιστα υπάρχει το αντίστοιχο σημείο ταφής δίπλα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Καθώς επίσης υπάρχουν στην Περιφέρειά μας χιλιάδες ομογενείς, όπου μάλιστα λειτουργεί και το Πολιτιστικό Κέντρο Ρώσικο Σπίτι στην Αλεξανδρούπολη. Αν λάβουμε υπόψη τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τη θρησκεία κλπ, αυτά είναι στοιχεία που οφείλουμε να τα αναδείξουμε γιατί είναι γνωστό ότι η Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο αποτελούσαν πάντα μια διαδρομή πολιτισμού μεταξύ αυτών των δύο λαών»

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Συμπλήρωσε πως «τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά.  Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η αεροπορική σύνδεση που έχουμε με τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Να πω χαρακτηριστικά ότι μόνο για το μήνα Ιούλιο είχαμε 2.400 Ρώσους εδώ στην περιοχή μας, ενώ το 2014 είχαμε για ολόκληρη τη χρονιά περίπου 200 με 300. Γίνεται επομένως κατανοητό ότι τα μεγέθη και η αύξηση στην επισκεψιμότητα των Ρώσων στην Περιφέρειά μας είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά μεγέθη και αυτό που προσπαθούμε είναι να ενισχύσουμε αυτό και να μη χάσουμε αυτές τις πτήσεις, όπως και από τη Λευκορωσία από το Μινσκ, αλλά να τις ενισχύσουμε αν μπορέσουμε και με άλλα δρομολόγια ή να συνδέσουμε την περιοχή μας και με άλλη Περιφέρεια της Ρωσίας και να έχουμε μεγαλύτερα οφέλη. Κατά τη διήμερη παραμονή μας στη Μόσχα διαπίστωσα ότι και οι Ρώσοι αγαπάνε τους Έλληνες, εκφράζονται με θετικά σχόλια και για τη χώρα μας αλλά και για τον πολιτισμό μας και για αυτό οφείλουμε να παντρέψουμε αυτούς τους δύο λαούς με τα κοινά χαρακτηριστικά για να μπορέσουμε να υπάρξει μια αυξητική τάση των Ρώσων στην περιοχή μας. Το 2017 περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας, αυτόν τον αριθμό ευελπιστούμε να κρατήσουμε και το 2018».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αύριο θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ όπου αναμένεται να γίνει ένα ψήφισμα για το Σκοπιανό ζήτημα. «Νομίζω ότι οφείλει και η Περιφέρεια να εκφράσει την άποψή της για το θέμα αυτό. Ήδη επεξεργάζεται το ψήφισμα το οποίο φυσικά θα παρουσιαστεί και στους συμβούλους για να υπάρξει η αντίστοιχη ψήφιση» σημείωσε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.