Με 300 χιλιάδες ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας για τη διευθέτηση των χρεών του

Σε καλό δρόμο είναι το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας καθώς η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη διευθέτηση των χρεών του με 300.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αναμένει μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για να συζητήσουν συνολικά για το Βιοτεχνικό Πάρκο.

Συγκεκριμένα είπε «νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Κι από τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συζήτηση που απ’ ό,τι μαθαίνω –επίσημα δεν έχω κάποια σχετική ενημέρωση. Είχα, βέβαια το πρωί της Δευτέρας μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, τον κ. Μέτιο, ο οποίος και μου ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη μία προσπάθεια να διασφαλίσει ένα ποσό περίπου της τάξεως των 300 χιλιάδων ευρώ που, σε πρώτη φάση, είναι ένα μέρος της συμμετοχής της Περιφέρειας ως ο βασικός εταίρος στο ΒΙΟΠΑ της Καβάλας προκειμένου να ξεκινήσουμε την προσπάθεια να ρυθμίσουμε τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι είναι μία θετική εξέλιξη. Έτσι κι αλλιώς έχουμε πει ότι και το επόμενο διάστημα, φαντάζομαι σύντομα, να γίνει και η περιβόητη συνάντηση και με τον δήμο Καβάλας, να καθίσουμε στο τραπέζι να δούμε πως ακριβώς θα γίνει αυτή η διαδικασία. Από ‘κει και πέρα πιστεύω ότι το ΒΙΟΠΑ με τους 22 οικοπεδούχους που έχουν ήδη δηλώσει ένα αρχικό ενδιαφέρον, βέβαια η δική μας εκτίμηση είναι ότι 6-7 οικοπεδούχοι το πολύ θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν ή συνεχίζουν να έχουν ακόμα ενδιαφέρον. Πάντως είναι ένας χώρος, μία επένδυση που ξεκίνησε πριν από χρόνια. Έχουνε ξοδευτεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ σ’ αυτόν το χώρο από την τότε Νομαρχία, στη συνέχεια Περιφέρεια, τον δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο. Είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί στη συνέχεια τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας και πρέπει, επιτέλους, να βρούμε τη λύση για να αρχίσει μια νέα διοίκηση, να αναλάβει τις ευθύνες και τις τύχες του ΒΙΟΠΑ».

«ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ», «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ»

Για το πρόγραμμα που «τρέχει» σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις και την ημερίδα που θα γίνει την Πέμπτη 2 Αυγούστου (8μμ) είπε ότι «ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, από την ΕΠΑνΕΚ, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ψηφιακό βήμα» και «Ψηφιακό άλμα». Είναι ένα στοχευμένο πρόγραμμα που έρχεται κυρίως να βοηθήσει την αναβάθμιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα πληροφορικής. Ουσιαστικά θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια αυτών των επιχειρήσεων, να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό εμπόριο, e-shop, να αναβαθμίσουμε τα λογισμικά τους συστήματα για την παρακολούθησε πελατών, των αποθηκών και φυσικά δίνει και τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών συστημάτων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της υψηλής τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.