Κύριο άρθροΠολιτική

Με υποσχέσεις έμειναν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα δρομολόγια Θάσου σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο

Με υποσχέσεις έμειναν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα δρομολόγια Θάσου  σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Παράλληλα δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του τα δρομολόγια να καθορίζονται από ένα τοπικό ΣΑΣ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «είναι γνωστές οι απόψεις τις οποίες έχουμε υποστηρίξει ως Περιφέρεια. Τις ίδιες απόψεις υποστηρίξαμε και πάλι ώστε τα δρομολόγια  να ορίζονται τοπικά όπως γινόταν επι πρώην Νομαρχίας. Δυστυχώς όσον αφορά τα δρομολόγια μένει πλέον η αρμοδιότητα στο υπουργείο Ναυτιλίας,  δεν βλέπω η υπόσχεση που είχε δώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας  κ. Κουρουμπλής να υπάρχει κάποια προοπτική να στηριχτεί. Όσον αφορά το πλοίο επιφυλακής μπορούμε να πούμε ότι βρέθηκε μια λύση. Όσον αφορά το άλλο θέμα που έχουμε με την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου υποβάλαμε όλοι οι φορείς ένα αίτημα στην ΑΝΕΘ και η ΑΝΕΘ είπε ότι θα το εξετάσει και θα μας απαντήσει. Αν απαντήσει θετικά θα πούμε ότι η σύσκεψη είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αν απαντήσει αρνητικά θα πούμε ότι τρεις ώρες σύσκεψης δεν απέδωσαν  τίποτα».

ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Για το πλοίο επιφυλακής συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «θα δηλώνει ο πλοιοκτήτης  κ. Φιλιάγκος όποιες μέρες επιθυμεί αυτός ότι θα είναι επιφυλακή τα πλοία του και τις υπόλοιπες μέρες θα τις καλύπτουν οι άλλες εταιρίες».

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με το αίτημα να έρθει η αρμοδιότητα του ορισμού των δρομολογίων στους τοπικούς φορείς, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «το αίτημα είναι η αντίστοιχη δουλειά που γίνεται στο ΣΑΣ να γίνεται σε μια επιτροπή η οποία θα είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας  όπως παλιά ήταν στη Νομαρχία. Το έθεσα και προχθές, δεν βλέπω ότι υπάρχει διάθεση η υπόσχεση του κ. Κουρουμπλή να εφαρμοστεί. Κρίμα γιατί άλλα λέμε και άλλα κάνουμε».

ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Συμπλήρωσε δε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πως «έθεσα και το ζήτημα τι θα γίνει με την Κεραμωτή και την διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τον οικισμό.  Είπαν στείλτε το γραπτά και θα το δούμε, θα το κοιτάξουμε και θα σας απαντήσουμε. Για τη διερεύνηση αν είναι ασφαλές κάποτε στο μέλλον να έχουμε ένα χώρο στοχοθετημένο στο μυαλό μας όπου θα μπορεί να γίνει ένας ντόκος να πηγαίνουν από κει τα βαρέα οχήματα, τα μη βαρέα να πηγαίνουν μέσα στο χωριό. Είναι ένα θέμα που θέλει ψάξιμο και δεν είναι αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του κ. Καλαματιανού, είναι του άλλου Γενικού Γραμματέα, αλλά και για εκείνο δεν πήραμε κάποια σαφή απάντηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *