Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από το 8ωρο» πραγματοποιήθηκε χθες πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο

 

Χθες πραγματοποιήθηκε πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το 8ωρο ενώ στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καπνεργάτη. Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Ιωαννίδης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε νωρίς χθες το πρωί ότι «η σημερινή απεργία θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Είμαστε όλοι μαζί εδώ, οι εργαζόμενοι και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Περιμένουμε κι άλλο κόσμο αργότερα. Το βασικό σύνθημα είναι «κάτω τα χέρια από το 8ωρο». Οι αγώνες οι οποίοι κατακτήθηκαν εδώ και αιώνες, δεν μπορούμε μέσα σε μία νύχτα να τους διαγράφουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Από ‘κει και πέρα καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει αυτόν το αντεργατικό νομοσχέδιο, διότι θα μας βρει απέναντί της. Το 8ωρο είναι για μας αδιαπραγμάτευτο, όπως η κυριακάτικη αργία και η απεργία. Είναι κατακτήσεις οι οποίες δεν διαπραγματεύονται».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΦΛ

Για τη συμμετοχή στην απεργία σχολίασε ότι «σήμερα θα είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή, ιδίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θέλω να μεταφέρων τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα οι οποίοι έχουν ήδη κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας και ας ελπίσουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Το νομοσχέδιο όταν είναι για τα εργασιακά τους αγγίζει όλους. Από ‘κει και πέρα όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας και όλοι να αγωνιζόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast