ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Με το συλλαλητήριο, στείλαμε το μήνυμα για την αντίθεσή μας στα διόδια», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Ανέστης Τσουρουκίδης

Πετυχημένο χαρακτήρισε το συλλαλητήριο κατά των νέων διοδίων ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ανέστης Τσουρουκίδης, που τόνισε ότι βρίσκονται σε επιφυλακή σε τυχόν κινήσεις τη Εγνατίας Οδού ΑΕ για να ξεκινήσει εργασίες κατασκευής διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της Συντονιστικής Επιτροπής. Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε, με τον κ. Κελαηδάκη, τον κ. Σταυρίδη και τον κ. Τσιρονίδη που, πραγματικά, σε οποιοδήποτε κάλεσμά μου, είτε δικό τους κάλεσμα, μπορέσαμε και συνεργαστήκαμε άψογα. Και πάνω σ’ αυτό θέλω να πω ότι ήμασταν ανοιχτοί σε όποιες προτάσεις ήθελε ο καθένας να καταθέσει για να μπορεί αυτό το συλλαλητήριο να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ήταν το συλλαλητήριο της πόλης, ήταν το συλλαλητήριο όλων. Κι όλες αυτές οι κακόβουλες κριτικές που ακούγονται, θέλω να τους ρωτήσω όλους αυτούς τους συμπολίτες, πού ήταν; Πήραν ένα τηλέφωνο να πουν αν μπορεί να γίνει αυτό; Εγώ δεν έκανα ποτέ ούτε τον ειδικό, ούτε τον πολύξερο. Θα μπορούσε ο καθένας κι απευθύνομαι και σε συγκεκριμένους που βγαίνουν και μεγαλοστομούν. Εμείς ξέρουμε σαν ομάδα, έτσι δουλέψαμε, ότι από τη μεριά μας, κάναμε ό,τι ήταν το καλύτερο και ό,τι ήταν το δυνατόν να κάνουμε. Θέλαμε τη βοήθειά τους ή την άποψή τους και τη γνώμη τους. Τώρα, όσο για το συλλαλητήριο, όταν κάνεις αυτά που πρέπει και μπαίνεις στο σπίτι του καθένα, ας αναλογιστεί ο καθένας συμπολίτης γιατί δεν κατέβηκε ή γιατί κατέβηκε. Αυτή είναι η ιστορία. Νομίζω ότι πέτυχε το συλλαλητήριο για μένα, γιατί έστω κι αυτόν τον κόσμο που κατορθώσαμε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές. Σε συζητήσεις που έκανα με φίλους μου είπαν ότι δεν περίμεναν κάτι παραπάνω. Δεν περίμεναν κάτι το πολύ διαφορετικό σε εποχές που ο κόσμος «βομβαρδίζεται». Εγώ από τη μεριά μου ήμουν πιο αισιόδοξος κι αλλοίμονο ένας πρόεδρος μιας διαπαραταξιακής αν δεν έχει πιο υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι το μήνυμα όσο το δυνατόν το περάσαμε και ένα είναι το μήνυμα όλης αυτής της συγκέντρωσης, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το γυρνάνε μέσα στον κουβά. Ένα ήταν το μήνυμα: Όχι στα διόδια πάνω από το σημείο αυτό. Ένα ήταν το μήνυμα. Όλα τα άλλα ήταν να ‘χαμε να λέγαμε και γι’ αυτούς τους φαφλατάδες που ποτέ δεν έχουν ασχοληθεί και δεν έχουν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο».

ΈΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Για την απουσία των εκπαιδευτικών και των μαθητών σχολίασε ότι «για να μην αδικούμε, κάποιοι εκπαιδευτικοί ήταν. Από ‘κει και πέρα, είναι μέσα στα άλλα που είπα, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, οι δικοί μας οι δάσκαλοι, τα δικά μας τα χρόνια, ήταν μέσα στις πορείες, μας μιλούσαν πιο μπροστά ή και οι οικογένειες ακόμη, για να ωθήσουν τα παιδιά. Βέβαια, υπήρχαν παιδιά ενεργά τα οποία δεν ήταν εκεί, ήταν το μεγάλο μου παράπονο. Που έρχονταν όλο αυτό το διάστημα και συζητούσαν και φαινόντουσαν ότι είναι ενεργά. Δεν φάνηκαν ούτε αυτά. Είναι, πραγματικά, αυτό το παρατήρησα και το έβλεπα συνέχεια, δεν υπήρχε άνθρωπος κάτω των 25 χρονών. Ήταν μια περίεργη φάση και ιστορία. Άρα οι μεγαλύτεροι είναι πιο ενεργοί, αν θέλετε, κι επειδή έχουν ζήσει κάποια προβλήματα, το αισθάνονται. Αντιλαμβάνονται το τι θα γίνει ακριβώς αν γίνουν αυτά τα διόδια και αρχίσουν να περνάν τα αυτοκίνητα μέσα από την πόλη. Είναι επειδή το ζήσανε. Να το βάλω, όχι σαν δικαιολογία, γιατί αν δεν δεις, δεν ξέρεις κιόλας».

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Όσο για το επόμενο βήμα είπε ότι «με τη Συντονιστική Επιτροπή αποφασίσαμε ότι παρακολουθούμε συνέχεια το χώρο εκείνο. Με τα πρώτα μηχανήματα ή κάποιες κινήσεις που θα δούμε να γίνονται, να πέφτουν ξύλα, μηχανήματα, ιστορίες, θα ενημερώσουμε τον κόσμο και θα είμαστε εκεί επί τόπου. Δεν θα αφήσουμε, δηλαδή, να στηθεί τίποτε και αμέσως θα έχουμε κάλεσμα του κόσμου. Θα πάρουμε τα ραδιόφωνα, θα πάρουμε τις τηλεοράσεις, θα πάρουμε και τους δημοσιογράφους όλης της πόλης που, με την ευκαιρία, τους ευχαριστούμε γιατί μας έδωσαν το βήμα και μπήκαμε στα σπίτια του καθένα. Ήταν μεγάλη υπόθεση και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλοι βοήθησαν πάρα πολύ σ’ αυτό το έργο της πόλης. Οπότε θα τους ειδοποιήσουμε όλους με το που θα αντιληφθούμε το παραμικρό. Και αυτό ισχύει για τον κάθε πολίτη, αν αντιληφθεί ή καταλάβει κάτι, να μας ειδοποιήσει. Είμαστε σε επιφυλακή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *