ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με τους καλύτερους όρους επιστρέφουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ στην εργασία τους μετά τα συμφωνητικά που υπέγραψαν με την εργοδοσία

Με τους καλύτερους όρους επιστρέφουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ στην εργασία τους μετά τα συμφωνητικά που υπέγραψαν με την εργοδοσία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε ότι επιστρέφουν ακριβώς με τους ίδιους όρους που εργαζόντουσαν πριν απολυθούν, καθώς ουσιαστικά δε θεωρούνται απολυμένοι.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «έχουμε υπογράψει. Επιστρέφουμε στις θέσεις εργασίας μας στις 22 Ιανουαρίου. Αυτό που μένει είναι τα όσα συμφωνήθηκαν να εφαρμοστούν στην πράξη. Η πράξη είναι αυτή που θα κρίνει τη συμφωνία κι όχι τα χαρτιά. Δεν υπογράψαμε συμβάσεις, επί της ουσίας στο ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνωρίζεται ότι οι συμβάσεις μας δεν έπαψαν ποτέ να είναι ενεργές. Δηλαδή συνεχίζεται η εργασιακή σχέση που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με την εταιρία. Με τον τρόπο που παρουσιάζεται η συμφωνία από ορισμένα μέσα είναι οικτρό και είναι ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού, γιατί προσπαθούν με έναν περίεργο τρόπο και μια περίεργη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα και να υποβαθμίσουν το γεγονός αλλά και να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων επιστρέφει, ένας άλλος αριθμός στα ίδια ή και σε συναφείς θέσεις. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία δεν έγιναν όπως ακριβώς συμφωνήθηκαν με το υπουργείο Εργασίας, όμως αυτά είναι μικρά και πιστεύω με καλή θέληση και των δύο πλευρών αυτά θα ξεπεραστούν και θα επανέλθουμε πλήρως εκεί που ήμασταν».

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Τόνισε με έμφαση πως «ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος, ένας αγώνας ο οποίος δόθηκε από τον καθένα μας ξεχωριστά με όλες μας τις δυνάμεις και κυρίως ένας αγώνας αξιοπρέπειας και αξιών. Αξιών οι οποίες λείπουν στις μέρες μας. Ήταν ένας αγώνας που πραγματικά όλοι εμείς που τον δώσαμε αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μένει πλέον η πράξη να μας δικαιώσει γιατί η πράξη είναι αυτή που θα κρίνει και το αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η σύνεση, θα επικρατήσει η λογική, προκειμένου το εργοστάσιο να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, για να υπάρχει και να επανέλθουν πρώτον και κύριο και οι ζωές μας σε μια ομαλότητα και να πάρουν όλα το δρόμο τους και για την ίδια τη βιομηχανία και το εργοστάσιο. Το κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια. Πέρα από τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας η ασφάλεια σε μια βαριά χημική βιομηχανία είναι το α και το ω προκειμένου όλη η πόλη να κοιμάται ήσυχη και όλη η πόλη να αισθάνεται ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που σέβονται τη δουλειά που κάνουν και την κάνουν κάτω από συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις όσο και για τους εαυτούς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *