Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν χθες οι πρώτοι διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες «Απόστολος Παύλος» στο κολυμβητήριο της Καβάλας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 660 αθλητών

Οι τριήμεροι διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες «Απόστολος Παύλος» ξεκίνησαν χθες στην Καβάλα με τη συμμετοχή 660 αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού και με τη συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κέλλυ Αραούζου. Οι αγώνες ξεκίνησαν χθες στις 5 το απόγευμα, ενώ η επίσημη έναρξη είναι προγραμματισμένη για σήμερα όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου Καβάλας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «είναι ένα εγχείρημα που το σχεδιάσαμε πριν ένα χρόνο ακριβώς. Σκοπός ήταν να κάνει η Καβάλα ένα διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ αμιγώς Καβαλιώτικο, δηλαδή σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας, της Δημωφέλεια, του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ, το οποίο να ενταχθεί στο καλεντάρι της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και φυσικά της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της FINA. Το καταφέραμε μετά την υλοποίησή του και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία. Γιατί η επιτυχία συνίσταται συνήθως σε δύο πράγματα. Στον αριθμό των αθλητών που θα λάβουν μέρος και στο επίπεδο των αθλητών. Από τις εγγραφές που έχουν γίνει ως τώρα (σ.σ. πρωί Παρασκευής) έχουμε έναν αριθμό αθλητών της τάξης περίπου των 650 – 660, πολύ σημαντικός αριθμός. Και δεύτερον φιλοξενούμε στην πόλη την ελίτ της ελληνικής κολύμβησης με παγκόσμιους πρωταθλητές, ευρωπαίους πρωταθλητές, αθλητές που πήραν μέρος σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και πρόσφατα στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Επομένως το στοίχημα εκ πρώτης άποψης έχει κερδηθεί. Το επόμενο στοίχημα θα είναι να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας ως ένας θεσμός ο οποίος διαρκώς θα αναβαθμίζεται τόσο από άποψη συμμετοχών όσο από άποψη επιπέδου αθλητών».

ΞΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Συμπλήρωσε πως «έχουμε πολλούς αθλητές από Τουρκία και Βουλγαρία. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι Τούρκοι αθλητές. Μάλιστα μια ομάδα αθλητών και συνοδών γύρω στα 40 – 50 άτομα έχουν έρθει από τη Δευτέρα στην πόλη μας για να κάνουν και μια μίνι προετοιμασία. Κάποιοι ήρθαν από Τρίτη, την Πέμπτη ήρθαν οι περισσότεροι εκ των Ελλήνων πρωταθλητών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Είναι δύο οι κατηγορίες των αθλητών. Έχουμε την προαγωνιστική όπου θα λάβουν μέρος παιδιά μικρότερων ηλικιών και αυτό το κάναμε για να έχουν τη δυνατότητα και παιδιά των δύο δικών μας ομίλων να λάβουν μέρος στους αγώνες και να αποκτήσουν εμπειρίες. Και φυσικά η αγωνιστική δράση όπου εκεί είναι ενήλικες αθλητές και αθλήτριες, όπου αναμένεται και πολύ έντονος συναγωνισμός διότι έχει προσδιοριστεί κι ένα πριμ για τους κορυφαίους αθλητές του τριημέρου. Είναι και αυτό ένα κίνητρο».

Οι αγώνες ξεκίνησαν χθες στις 5 το απόγευμα και σήμερα στις 4.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η επίσημη τελετή έναρξης. Το πρώτο αγώνισμα με τη συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κέλλυ Αραούζου ήταν τα 800 μέτρα ελεύθερο που έλαβε χώρα χθες στις 6 το απόγευμα».

ΣΤΕΓΗ

Για την επισκευή της στέγης ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «η στέγη έχει δύο κομμάτια. Το ένα είναι η στεγανοποίηση, αυτό τα οποίο σημαίνει να αποφύγουμε την εισροή υδάτων εντός του κολυμβητηρίου, που είναι το πιο άμεσο. Αυτό προχωράει. Δυστυχώς η κείμενη νομοθεσία όπως τροποποιήθηκε και με τις εγκυκλίους επί εγκυκλίων μετά το νόμο του Αυγούστου του 2016 μας έχει βάλει σε μια περιδίνηση. Καταρτίζεται αυτή τη στιγμή το μητρώο, μετά θα γίνει η κλήρωση για να δούμε σε ποιον εργολάβο θα πάει αυτό το μικρό έργο για να τελειώνει. Νομίζω ότι είναι θέμα κάποιων εβδομάδων για να λυθεί. Για το θέμα της αποκατάστασης της στέγης σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση, εκεί έχουμε πλέον την αισιοδοξία με ένα καινούριο πρόγραμμα ευρωπαϊκό που βγήκε τώρα και πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις μέχρι τον Απρίλιο, να μπορέσουμε να πάρουμε χρηματοδότηση και να το εντάξουμε εκεί χωρίς να πληρώσουμε χρήματα από την τσέπη των Καβαλιωτών. Αυτό είναι το πλάνο για την ώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.