Κύριο άρθροΠολιτική

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης. Ο κ. Πολίτης τον ενημέρωσε για όλα τα λιμενικά έργα και πέτυχε τις δεσμεύσεις του υπουργού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμενικά έργα που τρέχουν στην Π.Ε. Καβάλας που είναι και πολλά. Του απαριθμήσαμε τα έργα, τον ενημερώσαμε για τη διαδικασία και πού βρίσκεται το καθένα. Κάποια ήδη «τρέχουν», κάποια είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, κάποια χρίζουν χρηματοδότησης κι εκεί επιμείναμε. Ζητήσαμε τη βοήθεια του υπουργείου για να χρηματοδοτηθούν κάποια, όπως το αλιευτικό καταφύγιο του Δήμου Ορφανού που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και μένει μια τελευταία παρέμβαση που έχει κάποιο κόστος και αναζητούμε πόρους. Ο υπουργός γενικότερα ήταν δεκτικός σε όλα όσα του ζητήσαμε. Άπαντες μας υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν όπου και όποτε χρειαστεί. Ήταν μια κουβέντα που κράτησε αρκετά και ήταν άκρως παραγωγική. Ξεφύγαμε από τα όρια της εθιμοτυπίας και προχωρήσαμε στην ουσία των πραγμάτων. Τα έργα τρέχουν και πρέπει να τελειώσουν για να προχωρήσουμε στα επόμενα.

Τονίσαμε πού βρισκόμαστε σε μία εκ των διαδικασιών και ζητήσαμε τη βοήθειά τους, Κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα πρέπει να λυθούν κεντρικά και κάποια άλλα άπτονται χρηματοδότησης. Ήταν μια καλή και παραγωγική διαδικασία. Αυτές οι συναντήσεις βοηθούν ακόμη και τους ίδιους τους υπουργούς, όπως μας είπε και ο ίδιος, αφού βλέπει δια ζώσης τα προβλήματα και αφουγκράζεται τα ζητήματα. Έχουμε δικτυωθεί με πολλά υπουργεία κι αυτό θα μας βοηθήσει αν προχωρήσουμε σε μεγάλα ή μεγαλύτερα έργα. Υπάρχει και η στήριξη του Περιφερειάρχη που είναι διαρκής».

ΤΑ ΕΡΓΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα ακόλουθα έργα:

– για το έργο που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας: «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας» προϋπολογισμού 1.550.000,00 € (με Φ.Π.Α.), αναδόχου «ΜΕΚΟΝ Α.Ε.»

– Επίσης για τις μελέτες:

α. «Διαπλάτυνση και Επέκταση Υπήνεμου Μόλου  Κεντρικού Λιμένα «Απόστολος Παύλος», προϋπολογισμού 290.000,00 € (με Φ.Π.Α.) η οποία βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

β. «Επέκταση Κρηπιδωμάτων και Προσήνεμου Μόλου καθώς και Δίκτυα Η/Μ στη Χερσαία Ζώνη της Ιχθυόσκαλας στον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας», προϋπολογισμού 450.000,00 € (με Φ.Π.Α.) η οποία θα δημοπρατηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

γ. «Μελέτη δημιουργίας νέου βόρειου κρηπιδώματος οχηματαγωγών στις λιμενικές εγκαταστάσεις Κεραμωτής  (Ν. Καβάλας) και οδική σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.

Επιπλέον, ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε στα έργα

– «Αλιευτικό Καταφύγιο Δήμου Ορφανού (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 1.300.000,00 € (με Φ.Π.Α.) κα στην ανάγκη χρηματοδότησης του έργου:

– «Αποκατάσταση βαθών αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Ραχωνίου Νήσου Θάσου» εντός του 2022.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τη δημοπράτηση εντός του 2022 του έργου «Αλιευτικός Λιμενίσκος Σκάλας Ποταμιάς Θάσου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *