Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμιος  Μακρογιάννης για τους συμβασιούχους

Με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης για τους συμβασιούχους του δημοσίου τα εντάλματα πληρωμής των οποίων δεν υπογράφει ο Επίτροπος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «η επαφή αυτή είχε ένα σκοπό, να μεταφέρουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο νομό μας και αρκετές χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δυστυχώς αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μεταξύ των δύο διαταγμάτων, του νόμου Παυλόπουλου και του νόμου Σκουρλέτη. Του Παυλόπουλου ο νόμος λέει ότι δεν μπορούν να υπερβούν οι εργαζόμενοι τους 24 μήνες γιατί αμέσως οι συμβάσεις πάνε σε αορίστου χρόνου, ενώ ήρθε ο νόμος του Σκουρλέτη τη 1/1/2017 και έδωσε παράταση προς όλους τους εργαζόμενους μέχρι 31/12/2017, που σημαίνει ότι αυτομάτως ξεπερνάνε τους 24 μήνες. Με αποτέλεσμα οι Επίτροποι που είναι υπεύθυνοι, είναι δικαστικοί οι Επίτροποι σε κάθε περιοχή, ο καθένας ερμηνεύει το νόμο όπως θέλει και είναι οι εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι γιατί οι Επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής. Και αυτή τη στιγμή έχουμε εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενους στους ΟΤΑ οι οποίοι είναι απλήρωτοι, οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων το περνάνε αυτό σχεδόν κάθε χρόνο και ήμασταν ξεκάθαροι ότι τέλος πάντων ας αποφασίσει η κυβέρνηση τι θέλει, ας ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να είναι εγκλωβισμένοι και κάθε φορά να δέχονται υποσχέσεις. Ή θα ξέρουν οι άνθρωποι αυτοί ότι οι συμβάσεις τους ξεκινούν από μια χρονική περίοδο και τελειώνουν σε συγκεκριμένη ή δεν θα δημιουργούν οράματα και όνειρα στους ανθρώπους ότι μπορεί να έχουν μέλλον οι συμβάσεις».

ΔΑΙΔΑΛΩΔΗΣ ΔΡΟΜΟΣ

Κι όπως τόνισε με έμφαση «έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δαιδαλώδη δρόμο, πάντα δικαιολογούνται στο κομμάτι ότι είναι δύσκολα, ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι στη Βουλή, το μπαλάκι το πετάει ο ένας στον άλλο ότι είναι θέμα Επιτρόπου κι ότι έπρεπε να εκλάβει τον τελευταίο νόμο που βγήκε την 1/1/2017 και με αυτόν να λειτουργήσει, στο τέλος μόνο αποτέλεσμα δεν έχουμε και αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι. Υπάρχει ένα κλίμα πραγματικά απαισιοδοξίας, ένα κλίμα θλίψης και θυμού, διότι ο κόσμος αισθάνεται ότι δεν υπάρχει το κράτος να τον στηρίξει. Μιλάμε για συμβασιούχους κυρίως του δήμου, οι οποίοι άνθρωποι αυτοί είναι από δίμηνα, πεντάμηνα και οχτάμηνα. Και βέβαια και οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν έχουνε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με το θέμα που δημιουργήθηκε με τα διατάγματα, με το διάταγμα το Παυλόπουλου και το καινούριο του Σκουρλέτη, έχουν βρεθεί οι άνθρωποι ανάμεσα σε αυτόν τον κυκεώνα και είναι εγκλωβισμένοι κι ούτε καν να πληρωθούν δεν μπορούν. Για μας δεν είναι το να διεκδικήσουμε να δούμε τι θα γίνει, εμάς μας ενδιαφέρει να πληρώνονται. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν έργο, δουλεύουν. Αυτός ήταν ο σκοπός της συνάντησης και κάποια στιγμή θα πρέπει να είναι η κυβέρνηση να είναι ειλικρινής απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μας υποσχέθηκε βέβαια οφείλω να πω ότι το τρέχουν κι ότι πολύ σύντομα θα δοθεί μια λύση για τους ανθρώπους, γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός μιλάμε για χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. Δυστυχώς αυτοί οι εργαζόμενοι είναι δύο ταχυτήτων, γιατί εργαζόμενοι που είναι ορισμένου χρόνου δεν έχουν δικαίωμα ούτε επίδομα να μπορέσουν να πάρουν, ούτε άδειες μπορούν να πάρουν και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση