Με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκαν  χθες οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας

Με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκαν  χθες οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας τα εντάλματα πληρωμής των οποίων δεν υπογράφει ο Επίτροπος. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων  στο Δήμο Καβάλας κ. Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου ο υπουργός δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μέσα στην εβδομάδα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε πως «το θέμα υφίσταται ακόμα στο Δήμο Καβάλας. Στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Σκουρλέτη παραβρέθηκε τη Δευτέρα στην Ξάνθη όπου εκεί ο τοπικός σύλλογος τον επισκέφθηκε, έθεσε το θέμα. Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το γνωρίζει και ότι εντός της εβδομάδας θα δοθεί λύση σε κεντρικό επίπεδο. Κάτι ανάλογο έγινε και στην Καβάλα την Τρίτη με την επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη στο δημαρχείο. Η εξέλιξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι στο Νομό Αττικής, εκεί που υπάρχει και μεγάλος αριθμός συμβασιούχων, οι επίτροποι έχουν υποχωρήσει και έχουν αρχίσει να θεωρούν τα χρηματικά εντάλματα. Μιλώ για μεγάλους δήμους στην Αττική όπως είναι ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Πειραιά. Αλλά και σε περιφερειακούς δήμους κάποιοι επίτροποι παρά τις αρχικές αντιδράσεις έχουν αρχίσει να θεωρούν τα χρηματικά εντάλματα. Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας δεν έχουμε κάποια εξέλιξη από τον τοπικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θεωρούμε ότι από τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί του έχουν αρχίσει και θεωρούν τα εντάλματα, το ίδιο θα πράξει κι εδώ. Εμείς ετοιμάσαμε και ένα υπόμνημα για τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος συνοδεύονταν και από νομικό σύμβουλο για να δουν πώς έχει το θέμα».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ότι χθες ήταν προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όχι μόνο από τους Δήμους της Θεσσαλονίκης αλλά και από γειτονικούς νομούς όπου υπάρχουν και στεγάζονται οι επίτροποι, ως μέτρο πίεσης προς τους επιτρόπους να θεωρήσουν τα χρηματικά εντάλματα.

ΝΟΜΟΣ

Κι όπως τόνισε με έμφαση «είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Το ίδιο είπε και ο κ.Βερναδάκης ότι είναι υποχρεωμένοι οι επίτροποι να τηρήσουν το νόμο. Ο νόμος καταργείται με νόμο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτή τη στιγμή έχει μια άλλη άποψη ότι δεν τηρούνται κάποιες διατάξεις του Συντάγματος. Όμως ο νόμος αυτός ψηφίστηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.