Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν στην Κομοτηνή οι απολυμένοι της ΒΦΛ ο οποίος δήλωσε ενήμερος για τον αγώνα τους

Με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα συναντήθηκαν οι απολυμένοι της ΒΦΛ που δήλωσε ενήμερος για τον αγώνα τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε πως «στην Κομοτηνή συναντήσαμε τον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα ο οποίος δέχθηκε να συναντηθεί μαζί μας και να συνομιλήσει. Καταρχάς να πω ότι ήταν γνώστης του θέματος, γνώριζε το θέμα και μας είπε συγκεκριμένα ότι «γνωρίζω πολύ καλά το δίκαιο αγώνα που δίνετε όλο αυτό το διάστημα». Έχει συσταθεί μια διϋπουργική προκειμένου να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το δικό μας ζήτημα για την εξεύρεση λύσης. Και επιπλέον είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας τον κ. Χαρίτση και τον κ. Ρήγα το Γενικό Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί κλείστηκε ένα ραντεβού με τη νέα υπουργό Εργασίας την κ. Αχτσιόγλου. Μέχρι να μπούμε στις δουλείες μας ξανά θα είμαστε όμηροι της παράνομης συμπεριφοράς του κ. Λαυρεντιάδη και της παρέας του οι οποίοι λυμαίνονται το εργοστάσιο όλο αυτό το διάστημα. Άνθρωποι οι οποίοι δεν κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου και με μεθόδους μαφίας θέλησαν να επιβάλουν πρακτικές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το υγιές επιχειρείν».

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν δουλεύει τώρα το εργοστάσιο, σημείωσε πως «το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια πειραματική λειτουργία και υπάρχει προσωπικό το οποίο είναι με δίμηνες, τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις. Ένα προσωπικό τέτοιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πολύχρονο κι έμπειρο προσωπικό που απασχολείτο στο εργοστάσιο. Έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ασφάλειας. Εμείς έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, τα έχουμε καταγγείλει σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι πραγματικά».

ΒΟΗΘΗΜΑ

Όσον αφορά το βοήθημα των 1.000 ευρώ για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα δοθεί σε κάθε απολυμένο, ο κ. Βογιατζίδης ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι στα λόγια κι αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει το βοήθημα που θα έπρεπε να το έχουμε πάρει από τον Αύγουστο σχεδόν. Από βδομάδα σε βδομάδα μας πάνε, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτή τη βδομάδα έχουμε πάλι δεσμεύσεις ότι θα το πάρουμε, ενώ οι δεσμεύσεις αυτές ήταν για την προηγούμενη εβδομάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.