Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Ίμβρο ο Μακάριος Λαζαρίδης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Ίμβρο ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος Επικοινωνίας του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη με την ευκαιρία των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης. Σύμφωνα με τον Καβαλιώτη πολιτικό οι Έλληνες της Ίμβρου αυξάνονται διαρκώς γεγονός που δείχνει και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων ν του νησιού.

Για το ταξίδι αυτό είπε ότι «είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετάσχω μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί γι’ αυτόν τον λόγο πήγαμε, στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ίμβρο χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα, είναι συνυφασμένη με τους Έλληνες. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα σχολεία της Ίμβρου και το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και το Λύκειο που γίνεται μια καταπληκτική δουλειά και να διαπιστώσουμε από κοντά ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον πρέπει να πω ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών. Μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αλλά θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καθαροί, το τόνισε και ο πρόεδρος από εκεί, ότι αυτή η ειρηνική συνύπαρξη θα πρέπει να είναι οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτήν την ειρηνική συνύπαρξη η οποία, όμως, προϋποθέτει το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας από την πλευρά της Τουρκίας. Το ταγκό για να το χορέψεις χρειάζεται δύο. Εμείς ως Ελλάδα, διαχρονικά, έχουμε δείξει και το σεβασμό μας στο Διεθνές Δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες και βεβαίως έχουμε δείξει το σεβασμό στους κανόνες καλής γειτονίας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της Τουρκίας. Και θέλω να πω, επίσης, ότι όταν στο φέρι μπόουτ που σε περνάει απέναντι, όταν φεύγεις από την Ίμβρο, αυτομάτως σου γεννάται η επιθυμία να επιστρέψεις ξανά σύντομα. Κι αυτό νομίζω τα λέει όλα»

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Για τους Έλληνες της Ίμβρου είπε ότι «το ηθικό τους είναι πάρα πολύ υψηλό, είναι πάρα πολύ καλό. Έχουν τις δραστηριότητές τους. Υπάρχει μια αγαθή συνεργασία και με τον δήμαρχο του νησιού και με τον έπαρχο τους οποίους επισκέφθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και βεβαίως υπάρχει μια έντονη δημιουργικότητα των Ελλήνων στο νησί. Είναι σημαντικό αυτό που είπα πριν, ότι αυξάνονται σιγά- σιγά οι Έλληνες εκεί. Μεγαλώνει, δηλαδή, η ελληνική κοινότητα της Ίμβρου και είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος κατάγεται από την Ίμβρο, έχει το σπίτι του εκεί, είναι ο αδελφός του εκεί και μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το μουσείο το οποίο έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι, την πορεία και το έργο του παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.