Με την τελετή έναρξης ξεκινάει σήμερα η 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου

Ξεκινά σήμερα η 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας. Η πρόεδρος του κ. Κορίνα Πρασσά δήλωσε πως ο προγραμματισμός τους έχει ολοκληρωθεί και σήμερα θα γίνει η μεγάλη έναρξη.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «είναι η 3η κατά σειρά χρονιά που γίνεται η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου. Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν συνεννοηθεί εδώ και αρκετό καιρό να δώσουν τα παιδιά παραστάσεις τις οποίες έχουν ετοιμάσει με τους καθηγητές τους ώστε να τις παρουσιάσουν στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Θα ξεκινήσουμε κάπως διαφορετικά φέτος. Η τελετή έναρξης δεν θα είναι στο θέατρο, θα είναι στην πλατεία Καπνεργάτη. Το Σάββατο 12 Μαΐου (σ.σ. σήμερα), στις 12 το μεσημέρι, με πλούσια συναυλία με μοντέρνα μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Θα βραβεύσουμε τον μαθητή του 5ου Λυκείου ο οποίος πέρασε από την κριτική Επιτροπή αυτής της δράσης και βγήκε πρώτος δημιουργώντας την αφίσα για την όλη εκδήλωση, θα έχουμε πολύ πλούσιο μπουφέ για τα παιδιά και παράλληλα θα γίνει έκθεση των ζωγραφιών των άλλων παιδιών τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Εάν υπάρξει πρόβλημα με τον καιρό, θα είμαστε μέσα στο Εμπορικό Κέντρο. Και ευχαριστούμε πάρα πολύ τη διαχειρίστρια του Εμπορικού Κέντρου η οποία μας παραχώρησε το χώρο χωρίς καν να το σκεφτεί, μόλις της εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για τον καιρό.

Η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου δεν θα έχει φέτος διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θεώρησαν οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και τη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και εμείς συμφωνούμε. Τις θεατρικές παραστάσεις απλά θα τις δει ο κόσμος, θα τις καμαρώσει και τα παιδιά θα χαρούν τη δημιουργία τους. Οι παραστάσεις ξεκινάνε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Θα ξεκινάνε κάθε φορά στις 8μμ. Φέτος συμμετέχουν 22 σχολεία τα οποία είναι κάποια και εκτός του δήμου, από τον υπόλοιπο Νομό Καβάλας. Έχουμε την Ελευθερούπολη, τη Νέα Πέραμο, το Ποδοχώρι. Εργάστηκαν 200 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί. Ξεκινάμε στις 14 Μαΐου με Γυμνάσια και Λύκεια και τελειώνουμε στις 4 Ιουνίου με τα Δημοτικά. Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε τέτοιες εκδηλώσεις. Μας ενδιαφέρει να γίνεται η ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα θεατρικής παιδείας. Προσφέρουμε οποιαδήποτε υλική ή ηθική βοήθεια. Χρειάζονται για το ανέβασμα τέτοιων παραστάσεων και ειδικά όταν είναι για παιδιά. Γιατί δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να εκφραστούν, να δείξουν τη δημιουργικότητά τους, να προβάλλουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες αλλά χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε καλλιτέχνες. Ο στόχος μας είναι από αυτήν τη δράση, τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο. Γιατί το θέατρο, πραγματικά, είναι παιδεία, είναι και πολιτισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.