Με την παρουσία του Μητροπολίτη η κοπή της πίτας του ΤΕΙ

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε χθες στην μεγάλη αίθουσα του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ στην Καβάλα, η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η οποία συνοδεύτηκε και από αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2018.

 

Πολυπληθής ήταν  η αίθουσα από τις πρυτανικές αρχές, τους προέδρους των τμημάτων του ΤΕΙ στην Καβάλα, τον βουλευτή Καβάλας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Καβάλας Τάκη Αγγελίδη, καθηγητές και εκπροσώπους του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, φοιτητές κ.α.

Ο Σεβασμιότατος μετά την τέλεση του αγιασμού, σε έναν μακρύ χαιρετισμό του έδειξε να γνωρίζει πολλά πράγματα από την λειτουργία του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και στη συμβολή του στην επιστημονική και κοινωνική ζωή του τόπου, τις επιτυχίες του και την μοναδικότητά του στην διασύνδεση με την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αλλά και για τα επιτεύγματά του στη συνεργασία με τους φορείς της περιοχής.

Ευχήθηκε στην αναβάθμισή του ώστε να προχωρήσει η συνεργασία και η συγχώνευσή του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά αναφέρθηκε στην σχέση που διέπει την Εκκλησία με την επιστήμη, η οποία οδηγεί σε καλά έργα ανθρώπων.

ΕΤΟΙΜΟΣ

Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι ο ίδιος είναι έτοιμος όπως κάθε φορά να βοηθήσει στην εξάπλωση και την αναβάθμιση του Ιδρύματος και τόνισε την ιδιαίτερη επιτυχία που έχει το Τμήμα υδρογονανθράκων και πετρελαίου όπως το χαρακτήρισε μοναδικό σε όλη την Ελλάδα με επιτυχίες και στο εξωτερικό!

Μικρό χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Αθανάσιος Μητρόπουλος.

Στην ομιλία του ο νέος πρύτανης του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Μπαντέκας αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία του Σεβασμιότατου στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ Στεφάνου για την προσωπικότητα του οποίου είπε τα καλύτερα, αλλά έκανε εκτενή αναφορά στην καλλιέργεια κλίματος συναδέλφωσης και συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων και του επιστημονικού προσωπικού.

Παράλληλα χαρακτήρισε την χρονιά που ξεκινά αφετηρία για νέες επιτυχίες και ελπίδες για αναβάθμιση του Ιδρύματος και την συνέχιση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα.

Στην κοπή της πίτας τυχερός αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος της Διοίκησης – Επιχειρήσεων Βασίλης Μαρδύρης που έλαβε και το ανάλογο δώρο του.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.