Κύριο άρθροΠαιδεία

Με τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας οι οδηγίες στην Περιφέρεια μας για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων την Δευτέρα

Από 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Κώστας Μπαντίκος σημείωσε ότι έγινε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας, οπόταν τους δόθηκαν σχετικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων και απαντήθηκαν όλες οι απορίες τους αναφορικά με τα πρωτόκολλά ασφαλείας.

 Ο κ. Μπανμτίκος εξήγησε πως «Πράγματι κάναμε την τηλεδιάσκεψη μια και από τη Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία την λειτουργία τους. Έγινε λοιπόν η διάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με την συμμετοχή των διευθυντών εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

 Κατά τη διάρκεια της δόθηκαν συγκεκριμένες και εξειδικευμένες οδηγίες των προβλεπόμενων και απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά  με όλο αυτό το εγχείρημα που πάμε να κάνουμε και με την επαναλειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Είναι πάρα πολλά τα θέματα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και σε αυτά δόθηκαν απαντήσεις. Ήδη έχουν αποσταλεί στις σχολικές  μονάδες και συγκεκριμένες οδηγίες με βάση την ενημέρωση που μας έδωσε η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας για κάθε βαθμίδα και για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο. Μας έδωσαν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ποια είναι τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν για την προστασία και την ασφάλεια και μας έδωσαν  οδηγίες και για τους διευθυντές σχολικών μονάδων  και για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς και για τους ίδιους τους μαθητές».

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Και πρόσθεσε πως «Ήδη μετά την λήξη εκείνης της τηλεδιάσκεψης προβήκαμε σε περιφερειακή διάσκεψη με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της περιφερειακής μας ενότητας, όπου ξανά είπαμε όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε ενώ συμφωνήσαμε σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα έτσι ώστε τη Δευτέρα να είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι για την έναρξη. Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση του ίδιου του σχολείου  όπου εκεί ο διευθυντής και με το εκπαιδευτικό προσωπικό που ήδη παρουσιάσθηκε στα σχολεία οπότε οι σύλλογοι διδασκόντων θα κάνουν όλα όσα πρέπει να γίνει η σωστή προετοιμασία και όπως πρέπει να γίνει.

 Κάνουμε και επαφές με τις σχολικές επιτροπές των Δήμων αλλά και με την Αντιπεριφέρεια προκειμένου να ρυθμισθούν θέματα που αφορούν στις μαθητικές μεταφορές αλλά και με αυτά τα ζητήματα της καθαριότητας, των αντισηπτικών και όλων όσων θα πρέπει να ακολουθηθούν.

 Οι σχολικές μονάδες πρέπει να προβούν σε ανακοίνωση όλων όσων γνωρίζουν και πρέπει να έχουν στοιχεία μέσω δήλωσης που θα κάνει ο γονιός ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό που θα είναι στο σχολείο ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα που πρέπει ή να ληφθούν ιδιαίτερες προβλέψεις αν για παράδειγμα υπάρχουν δίδυμα αδέλφια και πρέπει να πάνε στο ίδιο τμήμα,  ή αν υπάρχουν παιδιά από μια οικογένεια που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις ώστε να πάνε την ίδια ημέρα στο σχολείο προς διευκόλυνση πάντα για την παροχή ειδικής άδειας για τις ημέρες που θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Μια εβδομάδα εντατικής δουλειάς με τους εκπαιδευτικούς και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου να κάνουν σημαντική δουλειά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *