ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με τα τακτικά δρομολόγια η μεταφορά των μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας άλλαξε τον τρόπο των μαθητικών μεταφορών λόγω του ότι έγινε μία περικοπή της τάξης του 30% στα χρήματα που δίνει η Πολιτεία για το έργο αυτό, όπως εξήγησε ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης. Σύμφωνα με τον ίδιο άμεσα θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεντεμεΐδης τόνισε πως «με τις μαθητικές μεταφορές φέτος οι πρώτες εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Σε συνεννόηση καθημερινά και με τους διευθυντές ειδικά την Πέμπτη με το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε μια συνάντηση για το πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, πιστεύουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Είπαμε ότι φέτος λόγω της μεταφοράς των μαθητών με τακτική συγκοινωνία θα υπάρχουν αυτά τα μικρά προβλήματα στις αρχές. Λίγο υπομονή σε όλους, μαθητές, γονείς και σε εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο και μεγάλη ευθύνη όλων των συναδέλφων οδηγών ειδικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Από κει και πέρα εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν να μπορέσουμε να γίνει η μεταφορά φέτος χωρίς προβλήματα. Το λέω και πάλι λίγο υπομονή, συλλογή στοιχείων, λιγοστά είναι τα προβλήματα περίμενα περισσότερα. Από κει και πέρα εμείς έχουμε την καλή θέληση όπως δείξαμε μέχρι τώρα να μπορέσουμε να το βγάλουμε και φέτος εις πέρας αυτό το δύσκολο κομμάτι με όλη την αλλαγή που έχει γίνει φέτος».

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 30%

Συμπλήρωσε δε πως «φέτος έχουν μειωθεί τα κονδύλια γύρω στο 30% και αναγκαστικά φέτος γίνεται η μεταφορά με τακτική συγκοινωνία. Δηλαδή μόνο σε στάσεις. Από κει και πέρα όπου υπάρχει δυνατότητα να γίνει μια μικρή παρέκκλιση πάντα σε νόμιμο πλαίσιο θα είμαστε εκεί και θα το λύσουμε το θέμα την ώρα που πρέπει. Τα παιδιά δεν κόβουν καθόλου εισιτήριο, είναι δωρεάν η μετακίνηση. Αυτό που πληρωνόμαστε εμείς επί της διαδρομής είναι μισό εισιτήριο. Τα παιδιά δεν κόβουν ούτε σεντ, είναι δωρεάν η μετακίνηση, απλώς γίνεται με την τακτική συγκοινωνία. Δεν υπάρχουν δηλαδή μισθωμένα δρομολόγια. Η μεταφορά γίνεται με τη συγκοινωνία που υπάρχει σε κάθε περιοχή. Είμαστε πάντα σε επικοινωνία με όλους. Εγώ θα συνιστούσα και πάλι να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές τα ειδικά μαθητικά δελτία, γιατί η απόφαση είναι μέχρι τις 30/9, από κει και πέρα θα υπάρχει πρόβλημα για όποιον μαθητή δεν έχει βεβαίωση ή ειδικό μαθητικό δελτίο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *